Războiul Rece, încheiat de Airbnb: cubanezii vor închiria apartamente americanilor pe site-ul de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au decis să-şi deschidă graniţele şi comerţul faţă de Cuba, după embargoul care a durat jumătate de secol. Printre primele companii care vor oferi servicii în Cuba se numără AirBnb, care va oferi apartamente şi cazare în Cuba pe site-ul său.

AirBnb este un serviciu care oferă posibilitatea oamenilor de a căuta chirii pentru vacanţă în apartamente şi case oferite de oameni obişnuiţi, la tarife de cele mai multe ori mai bune decât cele ale hotelurilor. Astăzi, Airbnb a anunţat că cetăţenii cubanezi pot să-şi pună casele pe site pentru a fi închiriate.

În decembrie, Statele Unite a renunţat la embargoul impus Cubei, iar multe firme din Statele Unite au luat în calcul posibilitatea de a investi în micuţa insulă, blocată în timp de embargoul american.

"Airbnb se aşteaptă la cereri foarte multe din partea cetăţenilor cubanezi, dar şi la o dorinţă a americanilor de a călători acolo", au declarat cei de la Airbnb. Ei au recunoscut că americanii au căutat cu 70% mai mult apartamente în Cuba, după ce guvernul a anulat embargoul. În acest an, cazările din Cuba au fost mai căutate decât Brazilia, Mexico City, Buenos Aires şi alte oraşe din America Latină.

Airbnb va profita de aşa numitele "casas particulares", locuinţe private, are nu aparţin de stat. Acestea oferă cazare pentru tarife de tipul 30 de dolari pe noapte şi a fost primul experiment al guvernului comunist cubanez să liberalizeze regimul de control al statului. Acestea au făcut parte din planul de reformă al guvernului lui Raul Castro, implementat din 2010. Atunci, cubanezii au avut voie să-şi deschidă restaurante în casă sau să primească turişti.

Mai mult de 1.000 de apartamente sunt disponibile pe Airbnb, majoritatea (40%) fiind în Havana. Airbnb e cea mai mare companie americană care deschide graniţele Cubei, după ce Netflix a permis accesul cubanezilor la serviciile sale.

Doar un sfert dintre cubanezi folosesc internetul, din cauza punctelor de acces rare şi a costurilor foarte mari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite