Fetiţă de 12 ani, găsită spânzurată în baie. Copila ar fi încercat să îndeplinească o provocare de pe Tik Tok

Fetiţă de 12 ani, găsită spânzurată în baie. Copila ar fi încercat să îndeplinească o provocare de pe Tik Tok

TikTok_foto_Pexels.com

Poliţia italiană a deschis o anchetă pentru investigarea sinuciderii unei fetiţe de 12 ani, găsită spânzurată duminică seara, în baia dormitorului ei, în Ivrea, lângă Torino. Aceştia cred că ar putea fi vorba despre o altă provocare pentru aplicaţia TikTok. Copila a fost găsită de tatăl ei, în baia casei, care a sunat disperat la salvare. Din păcate, medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul din oraşul Ivrea a deschis un dosar pentru investigarea presupusei sinucideri, în cazul fetiţei de 12 ani care a fost găsită spânzurată, în baia din dormitorul ei din Borgofranco di Ivrea, aseară. 
 
Există de altfel un fundal pe care anchetatorii încearcă să îl clarifice, modul în care fata a fost găsită spânzurată: cu centura unui halat de baie strâns la gât. Această scenă aminteşte de una dintre provocările mortale, devenite virale pe Tik Tok care, în ianuarie, a luat viaţa unei fete de 10 ani din Palermo. Tot din acest motiv, anchetatorii au în vedere şi verificarea dispozitivelor pe care copila le folosea pentru a socializa: telefonul şi computerul.
 
Totuşi, ceea ce pare ciudat în cazul lui Borgofranco este că tragedia pare un plan organizat, dar lipsit de discuţii cu prietenii pe reţelele de socializare, departe de orice filtru social: „În prezent, elementul provocării TikTok nu pare să apară”, a explicat procurorul şef Giuseppe Ferrando, potrivit Torino.Republica, citat de observatornews.ro. 
 
Dacă fetiţa a planificat să-şi ia propria viaţă sau să încerce o acţiune extremă care, din păcate, a mers prea departe, este posibil să nu o fi planificat însă singură. Alţi prieteni, suspectează anchetatorii, ar fi încercat să meargă pe acelaşi drum, dar, din fericire, nu au făcut-o.
 
Procurorul a cerut să fie analizate sutele de conversaţii găsite în telefonul mobil al fetei pentru a clarifica contextul în care acest plan ar fi putut fi pus în aplicare. Din punctul de vedere al specialiştilor, astfel de idei ar fi fost dezbătute personal între prieteni, faţă în faţă. „Este o analiză că va dura timp”, a adăugat Giuseppe Ferrando.
 

Familia crede că aplicaţia TikTok este de vină

Ipoteza că fata a vrut să-şi ia viaţa îi convinge cu greu pe membrii familiei, care în această dimineaţă au primit îmbrăţişarea dureroasă a celor mai apropiaţi prieteni, în încercarea de a fi consolaţi. O astfel de durere nu se poate estompa însă fără răspunsuri, potrivit ansa.it.
 
Domenico, unchiul fetiţei care a murit la Borgofranco nu are nicio îndoială: „Este vina acelei reţele sociale pe care o au copiii, TikTok”, reiterează el, “arătând cu degetul” către o ipoteză care în acest moment ar putea părea trasă de păr, dar care poate fi verificată extrem de uşor, doar cu analiza telefonului mobil, a tabletei şi a calculatorului copilei.
 
"Nu s-ar fi sinucis niciodată. Abia ieri am vorbit despre ce voia să studieze în liceu. Din fericire am reuşit să deblocăm telefonul mobil şi l-am predat poliţiei care îl verifică acum", a adăugat unchiul, răpus de durerea de a-şi pierde nepoata de doar 12 ani, brusc, inexplicabil, neaşteptat.
 
Tragedia poate ascunde însă o nelinişte existenţială pe care copilul nu o împărtăşise nici măcar cu familia ei, o poveste din care adolescenta s-ar fi hrănit prin discuţiile între colegi. Toate acestea sunt acum sub lupa anchetatorilor care speră să găsească adevăratul motiv care ar fi condus-o să îşi pună capăt zilelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările