De ce vrea Facebook Messenger acces la contacte, cameră şi microfon?

De ce vrea Facebook Messenger acces la contacte, cameră şi microfon?

Facebook Messenger e o aplicaţie de sine stătătoare acum.

Facebook a separat aplicaţia Messenger de programul de sine stătător pentru Android. În urma acestei mişcări, oamenii au descoperit, un pic surprinşi, că Facebook Messenger cere acces la foarte multe lucruri din telefon, de la contacte la capacitatea de a telefona. Acum, Facebook explică de ce se întâmplă acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un articol pe blogul companiei, Facebook explică de ce aplicaţia Messenger are nevoie de acces la atâtea date de pe telefonul nostru cu Android. “Ţineţi minte că Android controlează modul în care sunt denumite permisiunile, iar acest lucru nu reflectă automat ceea ce face Messenger sau alte aplicaţii care le folosesc”, scriu cei de la Facebook.

Facebook a detaliat pentru ce are nevoie de acces la anumite informaţii din telefon, pentru a linişti utilizatorii care s-au speriat că Facebook îi spionează.

Acces la camera foto şi video - permite aplicaţiei să facă poze direct din conversaţie şi să trimitem foarte rapid imaginea prietenilor.

Înregistrare audio - Permite utilizatorilor să trimită mesaje vocale, să apeleze prietenii prin internet şi să trimită video-uri înregistrate direct în Messenger.

Să sune direct numere de telefon - Poţi suna un contact de Messenger prin apăsarea numărului lui de telefpn.

Primirea de SMS - Dacă adaugi un număr de telefon în contul tău de Messenger, trebuie să primeşti o confirmare prin SMS cu ajutorul unui cod de securitate.

Citirea contactelor - Permite sincronizarea contactelor din telefon cu cele din Facebook Messenger, dacă dorim acest lucru. Sincronizarea se poate opri din setările Facebook Messenger.

Explicaţiile noastre

Pe lângă explicaţiile oficiale de la Facebook, playtech.ro v-a informat despre ceea ce face Facebook Messenger şi ce vrea de la voi.

Citeşte mai multe în articolul de pe playtech.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările