Telefoane 5G ieftine ar putea fi lansate la începutul lui 2020, graţie unui parteneriat dintre Huawei şi MediaTek

Telefoane 5G ieftine ar putea fi lansate la începutul lui 2020, graţie unui parteneriat dintre Huawei şi MediaTek

Huawei Mate 20 X 5G este momentan singurul telefon cu capacităţi 5G al producătorului chinez

La momentul actual, preţul telefoanelor 5G este destul de piperat, însă acest lucru se poate schimba mai repede decât se prevedea iniţial, datorită unui parteneriat dintre Huawei şi producătorul de procesoare taiwanez, MediaTek.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un raport al site-ului MyDrivers arată că Huawei este interesat să cumpere chipul 5G SoC al celor de la MediaTek, recent anunţat. Acesta ar urma să fie folosit într-un smartphone Huawei low-cost, care va fi lansat la începutul anului 2020.

Huawei produce deja propriul său chip 5G, denumit Balong 5000, folosit pentru Mate 20 X 5G, însă acesta nu reprezintă o soluţie integrată. În plus, Balong 5000 este folosit numai pentru telefoanele high-end.

La polul opus, procesorul 5G SoC de la MediaTek combină un CPU Cortex A77 realizat de ARM, cu un modem A70 construit in-house de MediaTek, şi este menit să permită conectivitate 5G telefoanelor mai ieftine.

Un parteneriat între cele două companii poate fi realizat cu uşurinţă, deoarece evită şi interdicţia la care este supus producătorul chinez din partea guvernului american. MediaTek este o companie din Taiwan şi produce chipurile în colaborare cu TSMC tot în Taiwan. Conform raportului de la MyDrivers, CEO-ul MediaTek s-ar fi întâlnit deja cu reprezentanţii TSMC pentru a confirma numărul de procesoare necesar unei comenzi a celor de la Huawei.

MediaTek a anunţat, odată cu lansarea procesorului, că va trimite câteva modele în teste unor producători în ultimele luni ale lui 2019, iar primele telefoane dotate cu 5G SoC ar urma să apară la începutul lui 2020. Niciuna din companii nu a confirmat momentan existenţa parteneriatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: