Microsoft Summit 2013: Microsoft a cumpărat Nokia pentru că aceasta e calea spre succes, după cum s-a văzut la Apple

Microsoft Summit 2013: Microsoft a cumpărat Nokia pentru că aceasta e calea spre succes, după cum s-a văzut la Apple

David Chappell a explicat de ce Microsoft a trebuit să cumpere Nokia. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

În prima zi a Microsoft Summit 2013, compania şi-a prezentat planurile pentru România şi a arătat care sunt punctele forte pe care se bazează în viitor. Cu această ocazie, David Chappell a explicat şi de ce achiziţia Nokia de către Microsoft e una firească.

Kostas Loukas, directorul general al Microsoft România, David Chappell, consultant pe tehnologie şi Principal la Chappell & Associates, şi Michal Golebiewski, director de marketing şi business la Microsoft România, au discutat despre soluţiile oferite de Microsoft, cât de bine merge partea mobilă a companiei şi care este trendul viitorilor ani. Golebiewski a precizat că soluţiile de cloud cresc de cinci ori mai repede decât creşte piaţa IT, iar Office 365 întoarce companiei venituri anuale de 1,5 miliarde de dolari.

Office 365 este suita office oferită de Microsoft cu abonament şi nu cu licenţă pe care o plăteşti o singură dată. Mai mult, abonate la Cloud OS, pachetul de soluţii de cloud computing oferit de Microsoft, sunt 50% din companiile din Fortune 500. Şi se mai dezvoltă segmentul reţelelor sociale pentru mediul enterprise, cu cele 85% din companiile Fortune 500 deja trecute la Yammer, reţeaua socială cumpărată de către Microsoft în 2012. 

Când vine vorba de mobilitate, ocazie cu care Chappell a vorbit despre achiziţia Nokia, Windows Phone creşte de şase ori mai repede decât piaţa, conform IDC, iar în Windows Phone Store sunt deja 175.000 de aplicaţii, cu 300 furnizate de dezvoltatori din România. Servier Pharma din România a integrat deja 250 de tablete cu Windows în infrastructura sa.

David Chappell, Michal Golebiewski şi Kostas Loukas (de la stânga la dreapta)

Cea mai mare creştere în următorii ani, potrivit lui Golebiewski, o vor avea tot smartphone-urile. Graficul de mai jos arată cum se vor schimba lucrurile în piaţă în următorii trei ani şi care a fost parcursul până acum. În cazul PC-urilor, Loukas a explicat că oprirea suportului pentru Windows XP este un pas firesc, deşi mulţi văd asta ca pe un lucru rău. „În România, 20-30% din echipamente mai sunt pe XP. E un sistem creat în 2000 şi contează nu doar că s-a învechit, ci şi că utilizatorii şi-au schimbat obiceiurile de utilizare“, a argumentat acesta.

La întrebarea De ce a cumpărat Microsoft Nokia?, Chappell a răspuns cu altă întrebare: Cine a avut succes în piaţă? „Apple şi Samsung, că au oferit o experienţă integrată software şi hardware. Dacă aceasta este calea, atunci aşa se explică achiziţia Nokia. E un lucru rezonabil, dacă vrei să ai succes“, a afirmat acesta. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe: 

Microsoft Summit 2013: De ce s-a înşelat Steve Jobs când a spus că era „post-PC“ a început şi ce e, de fapt, noua eră digitală

Tendinţele tehnologice ale momentului vor fi dezbătute la Microsoft Summit

Microsoft Summit 2013 – Unul dintre cele mai importante evenimente IT ale toamnei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: