Lansare Samsung Galaxy S5: telefonul care poate fi cel mai bun companion de viaţă şi de fitness prin accesoriile Gear

Lansare Samsung Galaxy S5: telefonul care poate fi cel mai bun companion de viaţă şi de fitness prin accesoriile Gear

Samsung Galaxy S5, prezentat în Barcelona. FOTO Reuters

Samsung Galaxy S5 este oficial, sud-coreenii l-au prezentat pe 24 februarie în Barcelona la Mobile World Congress. Noutăţile futuriste din urmă cu un an au dispărut, a rămas un telefon care se vrea companionul perfect pentru utilizatori. De asemenea, Samsung Galaxy S5 se completează cu accesorii precum Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo şi Gear Fit, noul gadget.

Ştiri pe aceeaşi temă

The Verge a publicat un articol cu primele impresii despre noul telefon Samsung. Este un smartphone cu ecran de 5,1 inci la rezoluţie full HD şi tehnologie S-AMOLED. A păstrat în linii mari aceeaşi formă de la Galaxy S4, doar că se încarcă acum prin USB 3.0 şi este rezistent la apă şi praf. Poate fi ţinut în apă cu o adâncime maximă de un metru maximum 30 de minute. 

Samsung Galaxy S5 se lansează cu Android 4.4.2 KitKat cu intefaţă proprie Samsung. Există scanner pentru amprente, integrat în butonul de Home, cum e la iPhone 5s, dar presupune un swype pentru a-l activa. „Versiunea Samsung presupune că tragi în sus pentru a activa scannerul, dar l-am găsit destul de instabil şi practic imposibil să-l activăm ţinând telefonul cu o singură mână. Poate stoca până la trei amprente diferite, dar este «pretenţios», dacă nu execuţi un swype perfect, nu funcţionează“, scrie Dan Seifert de la The Verge.

Telefonul a primit o baterie mai mare decât modelul precedent, ajunge la 2.800 mAh, cu un mod de economisire a acesteia denumit Ultra Power Saving. După cum au spus oficialii Samsung, se poate obţine chiar şi o autonomie de 24 de ore din 10% baterie, în UPS. Samsung Galaxy S5 are o memorie RAM de 2GB, un procesor quad-core la 2,5GHz şi va fi disponibil în trei nuanţe de culoare: albastru, negru şi alb.

Camera foto a fost îmbunătăţită, este de 16 megapixeli şi filmează 4K. De asemenea, autofocalizarea se face prin detecţie de fază, o premieră pentru un telefon mobil. Aceasta este o tehnologie întâlnită la aparatele foto. În plus, aplicaţia pentru camera foto a fost îmbunătăţită şi simplificată. Practic, cu Samsung Galaxy S5 compania afirmă că poate livra un telefon util de succes, şi nu doar unul populat cu zeci de funcţii care se pot dovedi inutile.

Sud-coreenii au observat că accesoriile pentru fitness capătă o popularitate din ce în ce mai mare aşa că au încorporat un monitor de ritm cardiac pe Samsung Galaxy S5.

Mai multe detalii sunt disponibile aici

Primele impresii despre Samsung Galaxy S5 direct de la Barcelona


Lansare Samsung Galaxy S5

Evenimentul Samsung pentru lansarea Galaxy S5 a început cu un concert de muzică clasică. Orchestra a interpretat şi o melodie clasică a companiei. Ultimul telefon lansat la MWC a fost Galaxy S2. De atunci, compania a pregătit evenimente separate în alte oraşe decât Barcelona.

David Park este primul om al Samsung care a vorbit pe scena din Barcelona. A preluat apoi JK Shin, codirector Samsung şi preşedinte Mobile Division. „Samsung este unul dintre marii contributori ai creşterii industriei mobile. În special, seria Galaxy S a ajutat la această creştere“, a spus acesta. „Ştim că reuşim doar pentru că ne aleg clienţii noştri“.

Clienţii noştri vor design şi performanţă. Vor o cameră simplă, dar suficient de bună. Clienţii noştri vor un telefon, dar şi un gadget care să-i ajute să îşi menţină forma fizică.

JK Shin, codirector Samsung

Codirectorul a introdus oficial Samsung Galaxy S5. Are o cameră foto îmbunătăţită, cu autofocus rapid, cu HDR şi o aplicaţie îmbunătăţită pentru aceasta. Telefonul dispune de LTE, WiFi şi Download Booster care se foloseşte de LTE şi WiFi pentru a atinge viteze mai mari. 

Samsung Galaxy S5 este rezistent la apă şi praf IP67. De asemenea, JK Shin promite o evoluţie a Knox pentru o securizare mai bună a telefonului. Există şi modul Ultra Power Saving Mode pentru economisirea bateriei. Şi Samsung Galaxy S5, după cum se vede în poza de mai sus, va fi disponibil în trei nuanţe de culoare, probabil cu altele disponibile mai târziu.

JK Shin a introdus şi Gear 2, noul companion pentru Galaxy S5. „Samsung Gear 2 şi Gear 2 Neo sunt chic“, a afirmat codirectorul Samsung. Odată cu cele două este prezentat şi Samsung Gear Fit. „Este echipat cu un ecran curbat care se mulează după încheietură“. În poza de mai jos se vede noul gadget al Samsung. Samsung Galaxy S5 şi Gear Fit îţi vor monitoriza starea de sănătate şi programul de fitness.

Cele trei cuvinte care vor descrie cele trei noi gadgeturi Gear: deschis, flexibil şi cooperativ.

Jean-Daniel, Ayme, şeful pe Europa al echipei Samsung, a vorbit despre Samsung Galaxy S5. „Schimbări fundamentale, relevante şi însemnate“, a spus acesta. „Ceea ce veţi vedea în seara aceasta a venit de la clienţii noştri, ne ascultăm clienţii“. 

El susţine că a oferit utilizatorilor viteză pe Internet, o cameră performantă, un design atragător şi durabilitate şi asistenţă în timpul şedinţelor de fitness. „În mâinile tale, un smartphone nu s-a simţit niciodată mai bine“, a spus acesta. Capacul bateriei este perforat pentru a fi mai aderent, iar nuanţa de albastru se numeşte electric blue

Interfaţa a fost simplificată, ecranul este de 5,1 inci full HD cu tehnologie S-AMOLED. Mai mult, Samsung susţine că Galaxy S5 are contrast pe zonă pe ecran, în funcţie de necesităţile de folosire. Mai mult, telefonul îşi va putea scăda luminozitatea şi mai mult decât până acum (Super Dimming), în condiţiile în care vrei să citeşti într-o încăpere fără să-i deranjezi pe ceilalţi. Capacitatea bateriei a fost mărită la 2.800 mAh, pentru autonomie de 10 ore de navigare pe Internet.

Camera foto are o aplicaţie nouă şi dispune de autofocalizare prin detecţie de fază, funcţionalitate întâlnită de regulă la aparatele foto profesionale. „Indiferent de cât de repede se mişcă subiecţii tăi, vei fi în stare să faci poza în 0,3 secunde. Este cel mai rapid autofocus pentru un smartphone“, a spus Ayme.

De asemenea, nu este uitat HDR-ul care presupune realizarea mai multor poze la diverse niveluri de iluminare a scenei. „Modul nostru controlează automat nivelul de expunere în timp real. Ceea ce vezi este ceea ce obţii“. HDR-ul va funcţiona şi în videoclip.

Samsung Galaxy S5 are şi selective focus pentru a focaliza pe ceea ce te interesează. De asemenea, poţi accentua defocalizarea din fundal sau poţi focaliza pe toţi subiecţii dintr-o poză.

Prin download booster, Samsung se asigură că Galaxy S5 atinge viteze de download nemaivăzute pe un smartphone până acum. Se ajunge la circa 400Mbps: 200 prin WiFi şi 200 prin LTE. MIMO este o tehnologie pe care şi alte companii au folosit-o, dar Samsung o aduce pe un smartphone, pe Galaxy S5. 

Samsung Galaxy S5 va fi rezistent la apă şi praf. Asta nu înseamnă că îl poţi ţine la nesfârşit în apă, dar o baie nu îl defectează. Ayme a trecut apoi la Ultra Power Saving Mode pentru acele situaţii în care ai nevoie de mai multă energie pentru apelurile importante.

„Va trece displayul în alb şi negru şi va opri totul, în afară de SMS-uri şi apeluri telefonice. Dacă mai are doar 10% baterie, tot poate rezista încă 24 de ore în stand-by“, a spus Ayme. Asta ar trebui să fie suficient pentru a ajunge la un încărcător mai târziu.

Cum va arăta ecranul alb-negru

Scannerul pentru amprente va fi folosit, mai ales, pentru plăţi cu telefonul. Există şi Kids Mode. Astfel , Galaxy S5 reduce totul pentru a putea fi folosit de către copii, fără să te gândeşti că rişti să pierzi tot ce ai pe telefon. 

David Park a vorbit despre Galaxy Gear. Noul smartwatch are camera, difuzorul şi microfonul pe margine pentru a păstra brăţara simplă, „curată“. Poţi s-o şi schimbi, cu această ocazie. De asemenea, există un buton de Home pentru a reveni la meniul principal. De asemenea, a fost schimbată interfaţa.

Gear 2 are şi 4GB de spaţiu de stocare. „Gear 2 este gândit ca o parte a unei strategii pe termen lung pentru un ecosistem conectat de dispozitive“, a spus Park. Gear 2 se poate conecta şi la televizor, deoarece are senzor infraroşu. Şi, de asemenea, a fost mărit portofoliul de aplicaţii, de la cele de fitness la cele sociale şi entertainment. Gear 2 foloseşte platforma Tizen în loc de Android, ca primul.

Apoi, Gear 2 are o autonomie mai mare, de până la trei zile, după cum a spus reprezentantul Samsung. În plus, este rezistent la apă şi praf ca Samsung Galaxy S5. „Este funcţional ca Gear, portabil ca gadget pentru fitness, este stilat şi se potriveşte perfect pe mână“, a spus acesta.

Pe lângă Gear 2 şi Gear 2 Neo, există Gear Fit. Mai mic, mai uşor (doar 27 de grame), mulat pe încheietură, cu touchscreen şi ecran curbat. De asemenea, pe lângă folosirea în fitness, poţi primi notificări pe el, primeşti apeluri şi mesaje pe el. Poţi răspunde cu mesaje predefinite. Gear Fit este compatibil cu 20 de dispozitive Samsung. Şi are un senzor de monitorizare a ritmului inimii.

Toate informaţiile vor fi stocate, pe Samsung Galaxy S5, în S Health, aplicaţia dedicată. De asemenea, Samsung oferă şi Lifestyle Coach pentru a-ţi întreţine mai bine programele de pregătire şi de monitorizare a sănătăţii. Senzorul de pe spatele telefonului, de lângă bliţ, este folosit pentru a-ţi monitoriza ritmul cardiac. Doar pui degetul peste senzor şi ai datele imediat furnizate. Samsung are şanse de a contribui la viitorul monitorizării medicale.

În saara aceasta v-am arătat cele mai importante cinci lucruri care contează şi care ne motivează: camera foto, design, mai mult timp câştigat prin viteză sporită a Internetului, un dispozitiv dezvoltat pentru lifestyle şi un dispozitiv care te monitorizează pentru o sănătate sporită.

David Park

Samsung Galaxy S5 va fi lansat pe 11 aprilie, în aproape 150 de ţări. Preţul rămâne de aflat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
 • Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
 • Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
 • Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
 • Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
 • Samsung Galaxy S5, direct de la Barcelona. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
 • JK Shin, codirector Samsung, a prezentat Samsung Galaxy S5 în Barcelona. FOTO Reuters
 • JK Shin și Samsung Galaxy S5. FOTO Reuters
 • Samsung Galaxy S5. FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • Spatele Samsung Galaxy S5 și noua textură folosită de Samsung. FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • Galaxy Gear 2 și Gear Fit, noul gadget pentru fitness cu funcționalități similare Galaxy Gear 2. FOTO Reuters
 • Gear Fit de la Samsung. FOTO Reuters
 • Galaxy Gear 2. FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
 • FOTO Reuters
Distribuie imaginea
citeste totul despre: