India a interzis TikTok, WeChat şi alte aplicaţii chinezeşti

India a interzis TikTok, WeChat şi alte aplicaţii chinezeşti

Motivul interzicerii este faptul că acestea sunt văzute ca fiind ”angrenate în activităţi care produc un prejudiciu suveranităţii şi integrităţii indiene”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost adusă la cunoştinţa publicului printr-un comunicat de presă postat de guvernul indian. Un total de 59 de aplicaţii se află pe lista celor interzise.

India este o piaţă uriaşă pentru TikTok, aplicaţie deţinută de compania chinezească ByteDance, numai în luna aprilie 30% din cele 2 miliarde de descărcări ale sale venind din această ţară. Răspunsul reprezentanţilor aplicaţiei nu s-a lăsat aşteptat, sosind printr-o postare pe Twitter, în care Nikhil Gandhi, liderul diviziei indiene a TikTok, neagă că aplicaţia ar împărtăşi orice fel de informaţii ale utilizatorilor cu guvernul de la Beijing.

Nu este pentru prima dată când TikTok este interzis în India. Anul trecut, guvernul a cerut celor de la Google şi Apple să îndepărteze aplicaţia din magazinele proprii, din cauza unor îngrijorări cu privire la prezenţa pornografiei pe TikTok. Atunci, interdicţia a durat doar o săptămână.

Tensiunile dintre China şi India sunt ridicate, ca urmare a unui incident petrecut în această lună la graniţa dintre cele două ţări, în urma căruia 20 de soldaţi indieni au murit. Nu este clar dacă interzicerea aplicaţiilor chinezeşti are legătură cu situaţia actuală însă, deoarece TikTok s-a aflat constant sub lupa diverselor organizaţii guvernamentale de pe glob.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: