Cele mai populare aplicaţii de chat: de la Yahoo până la Facebook Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu aplicaţiile actuale de mesagerie instant comunicarea în timp real cu oricine, cu poze, video şi text a devenit mai uşoară ca niciodată. Şi acestea sunt cele mai bune şase, de la companii precum Facebook, Yahoo sau Google.

Yahoo Messenger este aplicaţia „veşnică“ de chat. N-am uitat vremea când stăteam cu toţii „pe mess“, tocmai de aceea această soluţie încă stârneşte nostalgii, chiar şi pentru Yahoo. Pe lângă comunicare şi transfer de date, noul Yahoo a fost refăcut şi are câteva funcţionalităţi care respectă ”cererile” pieţei. Una dintre acestea presupune că posibilitatea să îţi retragi mesajele pe care le-ai trimis.

În acest fel, acele mesaje vor dispărea instant de pe dispozitivele tuturor. Pe lângă asta, ai o mulţime de opţiuni care facilitează comunicarea de grup, devenind o alternativă dedicată pentru mediile corporate. Totuşi, în ciuda eforturilor actuale de a se menţine pe piaţă, Yahoo Messenger rămâne un serviciu învechit care, indiferent de ce ar mai face, nu va mai avea niciodată numărul de utilizatori pe care îl avea cândva.

image

Tocmai pe această piaţă a profitat Facebook Messenger. Fără îndoială este a doua sau a treia printre cele mai populare aplicaţii de acest fel, datorită uşurinţei ultilizării şi numărului mare de utilizatori pe care îi are Facebook. Mai mult, compania a forţat şi trecerea către Messenger, prin aplicaţiile pentru iOS şi Android, iar acum sunt câteva sute de milioane de utilizatori. De asemenea, au fost implementate în acesta aplicaţii terţe şi vor mai urma noutăţi, cum ar fi transferul de bani.

Un alt motiv pentru care Facebook te invită să foloseşti Messenger îl reprezintă posibilitatea de conversa în grup, transmiterea fără costuri a fotografiilor, clipurilor video şi dispune de o grămadă de stickere amuzante, idee preluată de la aplicaţiile de chat din China. De anul acesta, Messenger poate fi folosit doar cu numărul de telefon, fără necesitatea unui cont de Facebook.

Tot în portofoliul acestei companii este şi WhatsApp, aplicaţia supranumită „ucigaşul SMS-ului“. Are circa 600 de milioane de noi utilizatori lunar şi această aplicaţie de bucură de cel mai mare succes la nivel mondial. Avantajul său este că e uşor de utilizat, poţi trimite mesaje, fotografii şi videoclipuri rapid, şi nu eşti bombardat cu reclame enervante la fiecare două secunde. Filosofia „fără reclame“ a fost susţinută de creatorii săi prin necesitatea plăţii unui abonament lunar.

În plus, WhatsApp este mai friendly pentru că în aceasat, de obicei, ai doar prietenii apropiaţi sau colegii de muncă, ale căror numere de telefon le ai deja în agendă. Teoretic, un dezavantaj al acesteia este că, după un an de utilizare gratuită, eşti nevoit să plăteşti un abonament de un dolari pe an. S-ar putea însă ca în timp Facebook să decidă să facă serviciul gratuit.

image

La capitolul comunicare audio-video, Skype este numărul 1. Este opţiunea perfectă pentru conversaţiile între persoane aflate în diferite colţuri ale lumii, a pornit din Estonia, oferă calitate audio-video la un nivel ridicat, transferul de date este rapid şi este compatibil cu toate platformele.

Mai mult, dacă greşeşti ceva în textele tale, sau te răzgândeşti, ai opţiunea de a reveni asupra lor pentru a le corecta şi chiar şterge. În plus, pentru că poţi face conferinţă de grup, marile companii ale lumii o folosesc pentru interviuri în timp real sau teleconferinţe. Unul dintre dezavantajele acestei aplicaţii este că ai nevoie de o conexiune foarte bună la Internet pentru a funcţiona în mod adecvat, când e vorba de transfer foto-video.

image

Când vine vorba de protecţia identităţii, Telegram concurează direct cu WhatsApp şi s-a remarcat mai ales în preajma atacurilor din Paris. Creatorul aplicaţiei Telegram este Pavel Durov, omul care i-a dat Rusiei propriul Facebook: VKontakte. Că tot ziceam de WhatsApp, aşa este şi descrisă aplicaţia:asemănătoare cu alte aplicaţii de messagerie, cum ar fi WhatsApp, dar mult mai bună în fiecare detaliu.

Mai presus de toate, creatorii pun accent pe securitatea şi independenţa datelor, lăudându-se că, la ora actuală, este cea mai sigură aplicatie de acest tip. Nu vând reclame şi beneficiază de servicii cloud, care permit utilizatorilor să acceseze chat-urile şi mesajele multimedia partajate de la orice dispozitiv conectat la Internet.

image

În final, Hangouts. Desigur că nu putea lipsi produsul Google. Nu face nimic special faţă de toate celelalte, doar că dacă tot ai cont Google+ sau Gmail, o poţi folosi direct pe aceasta. Ai opţiunile de a-ti apela vocal prietenii şi familia, de a trimite video-uri şi mesaje în timp real şi are un design care seamănă cu WhatsApp. Pe undele versiuni şi telefoane de Android vine preinstalată.

Orice aplicaţie ai alege, ţine cont că pe Windows Phone lipsesc (aproape) cu desăvârşire. Facebook Messenger există, WhatsApp există, Skype există, doar că încă nu sunt la nivelul celor de pe iOS sau Android. Altfel, te poţi „baza“ oricând pe SMS...

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite