Startup Spotlight Online oferă 225.000 de euro celui mai bun startup

Startup Spotlight Online oferă 225.000 de euro celui mai bun startup

Startup Spotlight Online oferă un premiu-investiţie de 225.000 de euro câştigătorului competiţiei de la finalul programului, premiu ce este oferit de către o serie de investitori din industria de tehnologie locală. Aplicările se încheie pe 27 Septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, organizatorii conferinţei How to Web au lansat Startup Spotlight Online, un program de suport pentru startup-uri ce durează două luni, şi care anterior se desfăşura în cadrul conferinţei. Programul se va încheia cu un eveniment privat de pitching în cadrul căruia un juriu format din experţi şi investitori va alege cel mai bun startup al programului, care va primi un premiu-investiţie în valoare de €225.000.

Premiul este sindicalizat de către un grup de investitori locali - platforma de equity crowdfunding Seedblink, reţeaua de angel investors TechAngels, fondul de investiţii Gapminder Venture Partners, vehiculul de investiţii private Simple Capital şi reţeaua de investitori Transylvania Angels Network. Suma este oferită ca aport la o viitoare investiţie în startup, sub forma unui convertible note.

Cine sunt investitorii

Lansat în 2011, programul Startup Spotlight se desfăşura anual în cadrul conferinţei How to Web. Mutarea de anul acesta în mediul online a programului va creşte valoarea experienţei celor 40 de startup-uri participante, acestea având două luni la dispoziţie pentru a organiza întâlniri private cu cei peste 70 de experţi şi investitori din program.

Printre ei se vor afla Des Traynor (co-fondator al Intercom), Marius Tîrcă (co-fondator al UiPath), Mada Seghete (co-fondator Branch.io), Marvin Liao (consultant şi investitor, ex-500 Startups San Francisco), Raluca Panţiru (Product Manager la Fitbit), Bogdan Axinia (Head of eMAG Explore) şi Raul Popa (co-fondator şi CEO al TypingDNA).

De asemenea, programul pune în legătură participanţii unii dintre cei mai importanţi investitori din Europa precum Irina Haivas (Atomico), Carlos Espinal (Seedcamp), Andrei Braşoveanu (Accel), Ondrej Bartos (Credo Ventures), Dan Lupu (Earlybird Venture Capital), Dan Mihăescu (Gapminder Venture Partners), Jon Bradford (Dynamo VC), Mălin Ştefănescu (TechAngels).

Programul începe pe 5 octombrie

Echipele vor mai beneficia de până la 30 de întâlniri private şi sesiuni de ask-me-anything, pitch coaching, introduceri la mentori şi investitori din reţeaua extinsă a How to Web, totul fără a-şi aglomera excesiv programul pe parcursul celor două luni de Startup Spotlight Online. Programul startup-urilor este personalizat în funcţie de obiectivele de business ale fiecăruia dintre ele, fără a exista activităţi obligatorii pe parcursul acestuia.

Peste 350 de startup-uri sunt aşteptate să aplice la program până la data de 27 septembrie 2020, dintre care vor fi selectaţi cei 40 de participanţi în program. Programul va începe pe 5 octombrie şi se va încheia pe data de 4 decembrie, prin evenimentul privat de pitching Pitch Day la care vom afla şi câştigătorul programului Startup Spotlight şi al investiţiei de 225.000 de euro, oferit de Seedblink, TechAngels, Gapminder Venture Partners şi alţi investitori privaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările