Raport Business Internet Security 2021: atacurile ransomware au crescut în România de la 3% la 31%

Raport Business Internet Security 2021: atacurile ransomware au crescut în România de la 3% la 31%

Raport Business Internet Security 2021.

Orange Business Services lansează ediţia a patra a raportului Business Internet Security 2021, în care sunt prezentate şi analizate cele mai noi informaţii din domeniul securităţii cibernetice, în contextul transformării digitale rapide în toate sectoarele de business.

Ştiri pe aceeaşi temă

Provocările ce ţin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au migrat spre moduri de lucru hibrid sau remote şi şi-au transformat modelul operaţional. 

Raportul dezvăluie principalele ameninţări, riscuri şi predicţii de securitate cibernetică identificate la nivel local de către experţii Orange Business Services.

Conform Business Internet Security, dacă în anul 2019 atacurile de tip ransomware reprezentau doar 3% din totalul incidentelor detectate, astăzi, în 2021, sunt cele mai întâlnite atacuri. Acestea reprezintă 31% din total şi vizează, în special, sectorul sănătăţii şi instituţiile publice pentru a compromite sistemele informatice. Pe locul doi, însumând 29%, atacurile de tip phishing au continuat să fie raportate la nivel local, mai ales prin intermediul campaniilor de SMS, Whatsapp şi email. Principalele victime ale acestor incidente au fost clienţii instituţiilor bancare şi cei din retail. 

Statisticile realizate la nivel de industrii evidenţiază că, anul acesta, industria de retail a fost cea mai expusă atacurilor cibernetice. Evoluţia spectaculoasă a sectorului de e-commerce, pe fondul pandemiei Covid-19, s-a continuat printr-un ritm accelerat al cumpărăturilor online, dar şi prin creşterea semnificativă a numărului de magazine online, ceea ce a făcut ca riscurile cibernetice să devină din ce în ce mai mari pentru acest sector. Astfel, 29% din totalul incidentelor au fost detectate în acestă industrie, urmată apoi de domeniul transporturilor cu 27%.

În ceea ce priveşte oraşele cele mai afectate de atacuri cibernetice în ultimele 12 luni, Bucureştiul ocupă primul loc, cu o medie lunară de 600.000 incidente detectate şi prevenite, urmând apoi Iaşi şi Timişoara cu 400.000, respectiv 370.000.

Raportul Business Internet Security 2021 face parte dintr-un ecosistem dezvoltat de Orange Business Services care are ca scop creşterea nivelului de conştientizare privind securitatea cibernetică. Astfel, prin serviciul Business Internet Security (BIS), un sistem complet de securizare a conexiunilor de internet, sunt identificate şi blocate lunar peste 8 milioane de ameninţări în infrastructura de securitate a clienţilor business Orange.

Raportul Orange Business Internet Security 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările