Articol publicitar

O companie de IT din România lansează o   platforma de digitalizare a cărţilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ddsd

După doi ani de cercetare şi dezvoltare, LIVRESQ este gata să transforme, în timp real, cu efort şi costuri minime orice carte gata pentru tipar într-una digitală interactivă!

Anul al 13-lea de la înfiinţare pare a fi unul cu noroc pentru compania Ascendia, producătoare de software educaţional, care lansează pe piaţă primul produs românesc capabil să transforme cărţile tipărite în cărţi interactive. Încă de la început, misiunea Ascendia a fost aceea de a aduce educaţia din România pe harta tehnologizării.

Rămânând pe tărâmul digitalizării, Ascendia a pornit acum aproape doi ani un proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020; aşa a luat naştere Livresq, platforma care îşi propune să transforme orice carte într-una digital interactivă fără să mai fie nevoie de o echipă de graficieni şi programatori profesionişti în spate. Acest proiect ambiţios va ajuta astfel la o diminuare a cheltuielilor de producţie a părţii digitale a manualelor cu peste 80%.

Un alt detaliu foarte important este şi reducerea timpului de producţie a unui astfel de manual sau carte interactivă. Din momentul în care cartea este pregătită pentru tipar, editura sau autorul e la câteva click-uri distanţă să aibă o carte în format web complet funcţională pe orice terminal. Îi poţi apoi adăuga câte poze, elemente interactive, clipuri video sau audio vrei, fără să ai un programator în spatele tău.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi editor.livresq.com, imporţi acolo cartea într-un format acceptat de platformă; trebuie să menţionăm că platforma acceptă importul direct al fişierelor epub, realizate în InDesign, aplicaţie utilizată de obicei în edituri, adaugi resurse interactive, cum sunt galeriile de poze, filme, resurse audio sau quiz-uri, iar cartea digitală este gata. Totul foarte simplu, fără să fie nevoie de cunoştinţe avansate de programare.

Drumul către acest editor, de la idee la realitate a fost însă unul lung, izvorât dintr-o nevoie clară, spune Gabriel Lazăr, managerul de dezvoltare al Livresq.

Începând cu anul 2009, compania a dezvoltat o colecţie de CD-uri educative pentru preşcolari – EduTeca. În acelaşi timp, echipa de dezvoltare lucrează la cursuri educaţionale pentru şcoală generală şi liceu, dar şi la eContent pentru corporaţii sau alte instituţii, aplicaţii pe iStore şi aplicaţii pe Android Market. Anul 2013 aduce şi primele proiecte de manuale interactive, odată cu introducerea licitaţiilor pentru manualele şcolare digitale. Un element de referinţă în construcţia acestor tipuri de resurse este manualul de Comunicare în limba română de clasa a II-a realizat de companie, care a obţinut cel mai bun punctaj la prima licitaţie de manuale digitale.

Cred că LIVRESQ va revoluţiona piaţa de carte digital-interactivă, nu doar de la noi din ţară, ci şi din lume, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO-ul Ascendia.

LIVRESQ este un produs inovativ realizat în cadrul proiectului “Servicii inovative pentru publicarea, editarea, consultarea şi gestiunea online a manualelor şcolare”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite