Kaspersky face echipă cu Interpolul pentru a prinde mai rapid infractorii cibernetici

Kaspersky face echipă cu Interpolul pentru a prinde mai rapid infractorii cibernetici

Kaspersky Lab a semnat un acord de schimb de informaţii cu INTERPOL. Cadrul legal este menit să faciliteze şi să dezvolte cooperarea dintre Kaspersky Lab şi INTERPOL, prin schimbul de informaţii despre cele mai recente activităţi de infracţionalitate cibernetică, indiferent unde apar acestea

Ştiri pe aceeaşi temă

Kaspersky a cooperat în mod constant cu INTERPOL pentru a împărtăşi cele mai recente descoperiri din domeniul ameninţărilor cibernetice cu poliţia din statele membre. De exemplu, Kaspersky Lab a participat la o operaţiune inedită, care a identificat aproape 9.000 de servere de comandă şi control (C2) pentru botnet-uri şi sute de site-uri compromise, inclusiv portaluri guvernamentale din regiunea ASEAN.

Kaspersky Lab a participat şi anterior la o operaţiune coordonată de INTERPOL, Global Complex for Innovation (IGCI) din Singapore, pentru a întrerupe activitatea botnet-ului Simda, o reţea cu peste 770.000 de PC-uri infectate în întreaga lume.

Mai mult, cooperarea cu INTERPOL i-a ajutat pe experţii companiei să testeze şi să îmbunătăţească un instrument gratuit open-source care permite cercetarea mai rapidă şi cu mai multă uşurinţă a ameninţărilor cibernetice. Acesta le permite cercetătorilor să reducă timpul alocat călătoriilor şi, în plus, ajută organele de aplicare a legii să descopere rapid artefactele rămase în urma unui atac cibernetic.

Consolidând relaţia existentă între cele două organizaţii, noul acord formalizează schimbul de informaţii care poate ajuta INTERPOLUL în aceste tipuri de investigaţii. Scopul este transmiterea de informaţii de către Kaspersky Lab despre cercetările sale în domeniul ameninţărilor cibernetice care pot ajuta la derularea investigaţiei şi pot opri infractorii.

citeste totul despre: