Internetul ascuns are o copie de Google care te ajută să găseşti mai uşor arme, droguri şi alte lucruri ilegale

Internetul ascuns are o copie de Google care te ajută să găseşti mai uşor arme, droguri şi alte lucruri ilegale

Grams tocmai a debutat pe Tor, e un motor de căutare prin Internetul ascuns.

Dacă Google domină Internetul prin motorul de căutare, era firesc să existe o versiune şi pentru Internetul ascuns. Aşa a apărut „Grams“, serviciul prin care ai acces la droguri, arme şi alte lucruri ilegale, imorale şi incredibil de greu de obţinut.

Silk Road a fost ani buni singura piaţă mare de desfacere a bunurilor ilegale, de la diverse materiale pornografice la droguri, obiecte de artă furate şi arme de foc. Dar a fost închis de FBI şi versiunea a doua este contestată de vechii utilizatori. Există un gol pentru piaţa neagră a Internetului ascuns, iar aici speră creatorii Grams să aibă succes, conform declaraţiile pentru Wired.

Motorul de căutare Grams este creat după chipul şi asemănarea Google, dar este accesibil doar prin browser-ul furnizat de Project Tor. „Am observat pe forumuri şi Reddit că oamenii întrebau constant: «unde găsesc acel produs?» sau «care piaţă are acel produs?» ori «cine are cel mai bun produs X şi nu este o făcătorie?». Am vrut să creez un serviciu uşor de folosit prin care oamenii să găsească ceea ce caută pe Internetul ascuns şi să ştie că pot avea încredere în vânzător“, a explicat creatorul. Desigur, a dorit să rămână anonim.

Grams este încă în versiune beta, dar aduce conţinut din 8 pieţe. Creatorul se foloseşte de un API oferit deţinătorilor acestor pieţe prin intermediul cărora scanează conţinutul şi îl oferă prin acest motor de căutare. Pe lângă Silk Road 2, deja cunoscut în ultimele luni, dată fiind şi moştenirea, mai există Agora, BlackBank, Cloud-Nine, Evolution, NiceGuy, Pandora şi The Pirate Market.

Câteva rezultate de pe Grams

Grams calcă pe urmele Google şi creatorul are planuri mari

Pe lângă căutare, Grams are integrat şi butonul „Mă simt norocos“ şi creatorul vorbeşte despre un sistem de anunţuri ca pe Google, cunoscut drept AdWords. „Lucrez la un algoritm pentru a implementa un sistem de rating pe baza duratei, numărului de tranzacţii şi a review-urilor pozitive. Aşa vor ajunge să fie scoase în faţă cele mai bune pieţe, produse şi vânzători“, a explicat gramsadmin, după cum are pseudonimul pe Reddit.

Sistemul de publicitate va fi gata în următoarele două săptămâni. Cei care cumpără cuvinte cheie, ca pe Google, vor avea anunţurile scoase sus, în vârful listei căutărilor. Administratorul susţine că a reuşit să creeze întreg motorul de căutare în circa două săptămâni, muncind câte 14 ore pe zi. Mai mult, Grams va arăta şi site-urile care au fost închise din diverse motive, dar redeschise la o nouă adresă.

„Nu am atâta putere cât să indexez toată reţeaua, aşa că mă rezum la un sistem de abonare a site-urilor de către administratorii lor. (...) Mi-ar plăcea să angajez programatori, dar e cam greu să găseşti unul în care să ai încredere şi să rămână anonim“, a mai explicat creatorul Grams.  El a mai afirmat că deja a avut parte de primul atac DDoS, „o primire călduroasă în cartier“, a caracterizat el acţiunea. Site-ul a picat câteva ore, dar a fost repus pe picioare.

Acum, rămâne de văzut cât timp vă rezista Grams în faţa autorităţilor. Creatorul Silk Road a fost prins de FBI anul trecut şi i-au fost reţinuţi toţi banii. Totuşi, este o piaţă în creştere şi extrem de profitabilă, Grams are toate şansele să fie primul dintr-o lungă serie de astfel de produse. Pentru cei interesaţi să găsească Grams, adresa e: grams7enufi7jmdl.onion disponibilă prin browser-ul Tor.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: