Acer Nitro 5 (2019) laptop de buget pentru gaming sau muncă grea [TECH REVIEW]

Acer Nitro 5 (2019) laptop de buget pentru gaming sau muncă grea [TECH REVIEW]

FOTO Adrian Pogîngeanu

Acer Nitro 5 (2019) e un laptop de gaming de buget, care vine în completarea seriilor mai titrate şi mai scumpe, Helios şi Triton.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi laptopul are un design modern e totuşi mare şi gros, cu o carcasă din plastic negru mat, iar capaculul are striaţii laterale. Sistemul de prindere al ecranului, zona cu balamaua, e într-o nuanţă roşie iar dedesubt se află grila de răcire interesant construită, care oferă acestui laptop de buget un aspect premium. Interiorul e tot o combinaţie de negru şi roşu. Touch-padul e mare şi accesibil, tastele luminate sunt cauciucate şi plăcute la atingere. Tastele WASD sunt îngroşate suplimentar, nici o şansă să le ratezi. Spaţiul de sub tastură e mare şi la prima vedere inutil, de fapt e numai bun să-ţi sprijini maîinile acolo. Chair dacă e mare, Nitro 5 (2019) cântăreşte doar 2.1 kg, iar cu tot cu încărcător  aproape 2.9 kg.

Nitro 5 oferă o mulţime de opţiuni de conectare, pornind din colţul stânga sus avem: sistem de securitate Kensington lock, un port Ethernet RJ45, un slot HDMI 2.0, un port USB-C şi două porturi USB 3.0 Tip-A. Pe partea dreaptă e mufa de încărcare, un port USB 2.0 şi un jack audio. Deasuprra ecranului e o cameră HD care se vede şi se aufde decent în apeluri video. Pe partea de conectivitate wireless avem standard 802.11.ac, plus Bluetooth 5.0.

Specificaţii:  procesor Intel i7-9750H, 16 GB memorie RAM -dual chanel, placă grafică integrată Intel UHD Graphics 630 şi cealaltă dedicată NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti cu 6GB VRAM, stocare formată din 2 SSd de 512GB în RAID Intel şi hard-disk de 1 TB Western Digital, sistem de operare Windows 10 Pro. 

Ecran IPS de 17.3 inci, cu rezoluţie FullHD (1920x1080) e suficient de mare pentru orice joc, luminos, clar, cu unghiuri bune de vizualizare şi o reproducere a culorilor apropiată de realitate. 

Am rulat câteva teste sintetice clasice, Novabench pentru evaluare generală şi 3D Mark pentru gaming. Vezi rezultatele în capturile de ecran de ma jos.

Apoi am testat test viteza de internet wireless.

Şi pe fir.

Am jucat pe el Call of Duty multiplayer, cu toate setarile la maximum am obţinut undeva între 30 şi 60 fps. Deşi nu e recomandat să joci un multiplayer cu setări ridicate, ci mai degrabă pe medium sau low (pe o configuraţie slabă), am zis să încerc. S-a descurcat bine, deşi s-a încălzit şi a devenit zgomotos, dar după două ore de joacă continuă n-am simţit că ”oboseşte”.

În Counter-Strike experienţa de joc a fost mai rapidă, numărul de fps a variat între 100 şi 160.

Bateria formată din patru celule Li-Polimer se încarcă de la 0 la 100% în circa 2 ore şi jumătate şi la un consum mixt (gaming, office, muzică şi streaming video) ţine aproape de 4 ore. 

Sunetul laptopului este puţin accentuat pe înalte, dar poate fi personalizat după nevoi prin programul Dolby Audio.

Cu un preţ în jur de 800 euro, pe Acer Nitro 5 cu ecran FullHd de 17.3 inci poţi juca ultimele titluri lansate, la setări de cea mai bună calitate, cu aproape 60fps.

FOTO Adrian Pogîngeanu

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Adrian Pogîngeanu
  • FOTO Adrian Pogîngeanu
  • FOTO Adrian Pogîngeanu
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
  • FOTO Adrian Pogîngeanu 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările