VIDEO A fost inventat robotul care ştie să se dea peste cap fără prea mari probleme

VIDEO A fost inventat robotul care ştie să se dea peste cap fără prea mari probleme

Foto: Captură YouTube

Pentru împătimiţii tehnologiei, numele Boston Dynamics duce imediat către domeniul roboticii. Compania americană a inventat acum câţiva ani câinele-robot care refuza să cadă din picioare şi avea un echilibru perfect. Acum, se pare că cei de acolo s-au întrecut pe ei înşişi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atlas este numele noului robot gimnast, care ştie să navigheze o cursă cu obstacole. În plus, acesta ne arată la sfârşitul clipului video că ştie să se şi dea peste cap. Noul robot poate să sară cu uşurinţă peste cutii şi se stabilizează fără prea mari eforturi pe obiecte fixe. Echilibrul de care dă dovadă este ieşit din comun.

De asemenea, el poate să se şi ăntoarcă la 180 de grade în timpul săriturii, fapt care îl face poate cel mai atletic robot care a fost realizat vreodată. De observat este şi faptul că, atunci când termină de executat celebrul ”backflip”, el se balansează perfect cu ajutorul mâinilor pentru a avea parte de o aterizare ca la carte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările