VIDEO Dispozitivul care îţi permite să îţi trăieşti fanteziile. Aurora te face să visezi lucid

VIDEO Dispozitivul care îţi permite să îţi trăieşti fanteziile.
Aurora te face să visezi lucid

Aurora te lasă să îţi trăieşti fanteziile

La începutul anului, dispozitivul Aurora a devenit realitate prin intermediul unei camapnii de crowdfunding. Acesta le promite utilizatorilor vise lucide, potrivit Slash Gear.

Aurora este bandă ce se poartă pe cap şi este compusă din două părţi esenţiale: electrozi care citesc semnalele electrice transmise de creier şi un accelerometru care are scopul de a detecta mişcările din timpul somnului.

Cu ajutorul unei aplicaţii speciale, utilizatorul poate înregistra informaţii legate de somn. Fiindcă Aurora poate monitoriza ciclurile de somn, îl poate trezi pe utilizator în momentul optim.

Daniel Schoonover, cofondator al companiei iWinks, care a creat banda, susţine că „nu există dovezi potrivit cărora visele lucide ar provoca dependenţă“ şi nici efecte adverse ale folosirii dispozitivului.

Banda este în stare să îi inducă utilizatorului o stare de vis lucidă, în care acesta este conştient că visează şi, astfel, îşi poate modela fanteziile după bunul plac.

Acest lucru se face cu ajutorul unor semnale auditive şi luminoase, care îl ajută pe utilizator să îşi dea seama că visează, dar care nu îl trezesc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările