VIDEO Camionul electric Tesla Semi a fost zărit pe străzile din California

VIDEO Camionul electric Tesla Semi a fost zărit pe străzile din California

Revoluţia maşinilor electrice se face simţită în toate domeniile. Transporturile rutiere se raliază şi ele acestui trend eco, favorabil din punct de vedere ecologic şi economic. Tesla, cel mai mare producător de automobile electrice, anunţa în luna octombrie camionul Tesla Semi. Acesta a fost zărit pentru prima dată pe străzile din SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un clip urcat pe YouTube pe 17 ianuarie ne arată un prototip al camionului electric, surprins pe o stradă rezidenţială din Sunnyvale, California. Bucata de drum leagă sediul companiei fondate de Elon Musk de fabrica în care sunt produse modelele Tesla. Camionul surprins în filmare nu transporta încărcătură.

Tesla Semi are potenţialul de a schimba dinamica industriei transporturilor rutiere, acesta fiind capabil de o autonomie de 800 de kilometri, realizabili cu o încărcare care durează doar 30 de minute. În plus, acesta ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar cinci secunde (fără încărcătură), ceea ce este o performanţă demnă de ”supercars”.

Printre companiile care au comandat deja Tesla Semi se numără şi nume importante precum Pepsi sau Walmart. Camioanele electrice urmează să iasă de pe liniile de asamblare în cursul acestui an, după ce Tesla va fi rezolvat problemele de producţie pe care le-a întâmpinat cu Model 3.

citeste totul despre: