Synology anunţă RT6600ax, primul său router cu certificare Wi-Fi 6

Synology anunţă RT6600ax, primul său router cu certificare Wi-Fi 6

Router Synology RT6600ax.

Synology a anunţat lansarea lui RT6600ax, un router de mare viteză axat pe securitate, conceput pentru a oferi o conectivitate rapidă şi sigură la birou şi acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Susţinut de noul sistem de operare Synology Router System (SRM) 1.3, RT6600ax este complet echipat pentru a face faţă reţelelor moderne, inclusiv creşterea masivă a dispozitivelor conectate şi necesitatea de a proteja utilizatorii împotriva ameninţărilor de securitate în continuă creştere.

RT6600ax este primul router Synology cu certificare Wi-Fi 6. 

Un port 2.5GbE configurabil pentru implementarea WAN sau LAN permite utilizatorilor să profite de conexiunile de internet Multi-Gig sau de dispozitive de înaltă performanţă, cum ar fi un NAS. 

Vitezele rapide de conectare şi funcţionarea rapidă sunt asigurate de un procesor quad-core de 1,8 GHz, ce face faţă sarcinilor chiar şi atunci când sunt conectate mai multe dispozitive şi toate funcţiile sale sunt activate.

Tehnologia cu bandă triplă funcţionează împreună cu Smart Connect pentru a optimiza distribuţia dispozitivelor, eliminând blocajele de transmisie a datelor. Compatibilitatea cu spectrul de 5,9 GHz recent licenţiat deblochează canale non-DFS la 80 şi 160 Hz oferind un debit wireless combinat de 6,6 Gbps, 2 conexiuni simultane mai mari şi o performanţă mai rapidă a serverului VPN.

Synology RT6600ax este echipat cu SRM 1.3, cea mai recentă versiune a sistemului de operare intuitiv Synology pentru routere. Sistemul de operare SRM 1.3 satisface cerinţele pentru o mai bună securitate şi mai multă flexibilitate tipice mediilor de reţea actuale.

Opţiunea de a crea până la cinci reţele separate, fiecare disponibilă pentru a cartografia până la trei SSID-uri Wi-Fi, facilitează întărirea securităţii atunci când se gestionează medii de reţea multifuncţionale.

Regulile firewall unidirecţionale pot fi configurate independent pentru fiecare reţea. Astfel se limitează conectivitatea către şi de la dispozitive mai puţin sigure, cum ar fi echipamentele IoT. În acelaşi timp, suportul pentru standardul 802.1q simplifică integrarea în reţelele existente în configuraţii de router, AP şi mesh.

Cea mai recentă actualizare aduce o serie de aplicaţii SRM pentru filtrarea web, controlul traficului şi accesul de la distanţă la noua generaţie de routere Synology.

Profilele per utilizator pot fi configurate pentru a limita timpul petrecut online sau pentru a bloca navigarea atunci când sunt îndeplinite anumite condiţii. Dispozitivele atribuite aceluiaşi profil vor împărtăşi acelaşi set de reguli de acces la internet, fără a necesita o configurare manuală repetitivă. Pentru dispozitivele care nu aparţin niciunui utilizator, dar care necesită totuşi controlul şi auditul accesului la internet (de exemplu, dispozitive invitate sau noi), sunt disponibile şi profiluri specifice reţelei.

Printre funcţiile de control parental se numără limitarea timpului de utilizare a internetului (fie în funcţie de un program, fie în funcţie de un sistem bazat pe cote), filtrarea unor întregi categorii de site-uri web sau a unor domenii specifice prin intermediul unor liste de permisiune/blocaj şi restricţionarea rezultatelor necorespunzătoare ale căutărilor cu ajutorul opţiunilor de căutare sigură pentru YouTube, Google, Bing şi DuckDuckGo.

Securitatea este îmbunătăţită prin blocarea ameninţărilor la nivelul întregii reţele prin DNS & IP Threat Intelligence Database şi suport pentru Google Safe Browsing.5

Lăţimea de bandă disponibilă poate fi distribuită între dispozitivele conectate, acordând prioritate unui singur client sau unei singure aplicaţii atunci când apar nevoi specifice. Datele în timp real şi cele istorice susţin auditul granular, cu rapoarte de trafic generate automat sau la cerere, care pot fi uşor partajate în format CVS sau HTML.

Utilizatorii ce lucrează la distanţă şi echipele hibride pot folosi suita de instrumente de conectivitate la distanţă a SRM pentru a accesa site-uri web de tip intranet direct din browserul lor (WebVPN). În acest fel sunt stabilite conexiuni cu un client dedicat prin diverse protocoale (SSL VPN), se face legătura între mai multe locaţii pentru partajarea simplă a resurselor în diferite reţele (Site-to-Site VPN) şi se permite operarea de la distanţă a dispozitivelor compatibile cu standardul RDP/VNC (Remote Desktop).

O revizuire a aplicaţiei mobile complementare SRM, DS router, oferă o experienţă îmbunătăţită de gestionare a reţelei. Versiunea 2.06 aduce pe smartphone funcţionalităţi care anterior erau exclusiv SRM, inclusiv crearea de noi reţele wireless, configurarea filtrării web şi a controlului parental, setarea schemelor de control al traficului şi multe altele.

Disponibilitate

RT6600ax poate fi achiziţionat imediat în Australia, Canada, Hong Kong, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite ale Americii, urmând ca ulterior să fie disponibil în întreaga Europă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările