Studiourile Warner Bros vor folosi inteligenţa artificială pentru a determina ce filme merită finanţate

Studiourile Warner Bros vor folosi inteligenţa artificială pentru a determina ce filme merită finanţate

Foto: NeedPix

Divizia de filme a Warner Bros a ajuns la o înţelegere cu firma Cinelytic pentru a folosi sistemul de administrare cu ajutorul inteligenţei artificiale lansat de aceasta anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ajutorul acestui sistem, cei de la Warner Bros vor putea analiza date de piaţă şi analize predictive, pentru a-i ghida în realizarea unui film. Platforma poate stabili valoarea unui actor într-un anumit gen de film şi potenţialele câştiguri ale peliculei, dacă aceasta va fi realizată.

Cinelytic a construit această platformă în ultimii trei ani, iar în 2018 a semnat cu mai mulţi clienţi, printre care şi STX, care a avut parte de câteva eşecuri cinematografice notabile, precum Playmobil şi Uglydolls.

Platforma nu este construită pentru a găsi următorul hit de 1 miliard de dolari, conform celor de la Hollywood Reporter, ci mai degrabă pentru a reduce timpul pe care cei din spatele producţiei îl petrec pentru a calcula bugetele de marketing sau deciziile de distribuţie, inclusiv care ar fi cea mai bună perioadă în care ar trebui lansat un anumit film.

Un alt scenariu în care sistemul cu inteligenţă artificială al celor de la Cinelytic poate fi util este la festivalurile de film, acolo unde studiourile trebuie să se decidă în ce filme vor să investească după doar câteva ore de analiză.

Deciziile finale vor fi însă luate în continuare de reprezentanţii studiourilor, care vor folosi sistemul doar pentru o evaluare iniţială, aşa cum arată şi fondatorul Cinelytic, Tobias Queisser: ”În acest moment, IA (inteligenţa artificială) nu poate realiza decizii creative. Este însă foarte utilă la simplificarea numerelor şi a datelor şi la observarea unor şabloane care poate nu sunt vizibile oamenilor.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările