Rezultatele Google Street View: care sunt zonele de pe glob acoperite de maşinile companiei în ultimii 12 ani

Rezultatele Google Street View: care sunt zonele de pe glob acoperite de maşinile companiei în ultimii 12 ani

Vineri, compania a anunţat care este suprafaţa acoperită până acum de maşinile sale, în încercarea de a cartografia întreg globul pământesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii 12 ani, maşinile Google Street View au parcurs drumuri din toată lumea, cu o cameră fixată pe acoperiş, pentru a surprinde fiecare loc de pe glob, de la oraşe suprapopulate până la drumuri abandonate.

Până acum, obiectivele maşinilor Street View au realizat miliarde de imagini, care prezintă mai mult de 16 milioane de kilometri. Practic, cantitatea de imagini adunate de proiectul Google Street View ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Gigantul american spune că a reuşit să cartografieze aproximativ 98% din zonele locuite ale lumii, însă, chiar şi aşa, Thomas Escobar, senior product manager al companiei, spune într-o postare pe blogul companiei că procesul nu este ”niciodată terminat”.

”Street View, alături de imaginile obţinute prin satelit şi din aer, a devenit fundaţia întregului nostru proces de cartografiere şi motivul pentru care putem realiza produse utile pe care oamenii le folosesc în fiecare zi” a mai menţionat Escobar.

O hartă interactivă prezintă toate locaţiile vizitate de maşinile Google, din 2007 şi până în prezent. Pentru zonele care nu au putut fi acoperite cu maşina, compania a fost nevoit să folosească dispozitive denumite trekker: camere cărate de persoane şi animale sau montate pe bărci, capabile să realizeze fotografii la o rezoluţie foarte înaltă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: