Concepută special pentru noi experienţe de utilizare, tehnologia 5G va oferi mai mult decât ne putem imagina astăzi, va conecta dispozitive, oameni, vehicule şi va conduce inovaţia în beneficiul tuturor. La un nivel pur tehnic, noua generaţie de dispozitive conectate 5G oferă utilizatorilor o reţea unificată, cu latenţă scăzută şi rate de transfer de peste 30 de ori mai mari decât cele ce folosesc tehnologia 4G LTE, depăşind 1 Gbps.
 
Combinând tehnologiile de astăzi şi de mâine, 5G oferă trei avantaje majore. În primul rând, transferuri mai rapide de date, ratele incredibile de transfer pentru date mobile revoluţionează transmiterea în direct a fluxurilor video şi a celor de realitate virtuală, cu impact în domenii precum eLearning. În al doilea rând, Internet of Things capătă o amploare din ce în ce mai mare folosind conectivitatea de înaltă densitate pentru diverse dispozitive, variind aici de la domeniul industrial la mHealth, dar şi pentru dispozitivele care ne fac casele inteligente. Nu în ultimul rând, 5G asigură o fiabilitate mai bună, permiţând aplicaţiilor critice să fie accesate şi controlate prin intermediul unei reţele robuste, infrastructura oraşelor viitorului putându-se baza pe această tehnologie.
 
În comparaţie cu 4G LTE, reţeaua 5G suportă aproximativ de 10 ori mai multe dispozitive, reduce latenţa şi creşte ratele de transfer de date pentru fiecare utilizator din reţea. Aceste creşteri ale lăţimii de bandă oferite şi ale capacităţii de reacţie au ca rezultat o revoluţie a domeniilor de utilizare, dintre care multe sunt fără precedent. Putem da aici ca exemple fluxuri video 4K mobile, comunicaţii V2X, navigare cu ajutorul Augmented Reality, jocuri VR captivante, utilizarea la distanţă a roboţilor şi multe altele.
 
Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le pune la dispoziţie tehnologia 5G, utilizatorul are nevoie de un terminal capabil să le gestioneze şi să le convertească într-o experienţă plăcută, familiară. De aceea, realme îmbină abilităţile tehnologiilor de ultimă oră ale smartphone-urilor şi Artificial Intelligence of Things (AIoT), aducând în atenţia consumatorilor produse cu tehnologii avansate şi design inovativ într-o gamă de preţuri accesibile.
 
Compania şi-a anunţat angajamentul de a adopta tehnologia 5G în portofoliul lor de produse, în următorii doi ani 70% din produsele oferite de realme urmând a adopta tehnologia 5G. În plus, o cantitate semnificativă de resurse pentru cercetare şi dezvoltare va fi alocată pentru a accelera adoptarea acestei tehnologii.
 
După modelele realme X50 5G şi realme 7 5G, compania aduce în atenţia publicului un nou model ce înglobează tehnologia 5G, realme 8 5G.
 
realme 8 5G se bazează pe procesorul Dimensity 700 5G, care foloseşte două nuclee Arm Cortex-A76 în CPU-ul său octa-core care funcţionează până la 2,2 GHz. Alegerea acestui model de procesor pe tehnologie de 7 nm este naturală ţinând cont de faptul că este cu până la 28% mai eficient din punct de vedere energetic decât cele pe 8 nm, economia prelungind durata de viaţă a bateriei.
 
Pe lângă puterea de procesare, inginerii de la realme au fost foarte atenţi la autonomia oferită telefonului, optând pentru dotarea acestuia cu o baterie masivă de 5000 mAh, cu încărcare rapidă de 18W. Bateria asigură 529 de ore de funcţionare în stand-by sau 31 de ore de convorbire continuă, 21 de ore de redare video sau 153 de ore de redare a playlist-urilor de muzică.
 
În plus, realme 8 5G suportă Smart 5G Power Saving. Deoarece 5G aduce un consum sporit de energie, tehnologia Smart 5G poate detecta în mod inteligent mediul înconjurător al semnalului şi poate comuta transparent pentru utilizator între modurile 4G şi 5G fără timpul de comutare, ceea ce realizează un consum de energie cu 30% mai mic decât telefoanele fără funcţia Smart 5G.
 
Cu un display mare de 6,5 inci şi un raport ecran-corp incredibil, realme 8 5G oferă o experienţă vizuală de înaltă calitate. Ecranul IPS cu o rată de refresh de 90Hz este capabil să producă 90 de cadre pe secundă, cu 50% mai mare în comparaţie cu un ecran convenţional de 60Hz, rezultând o experienţă vizuală uniformă şi plăcută. Afişajul are o rezoluţie 2400x1080 FHD+, o rată de eşantionare tactilă de până la 180Hz, un vârf de luminozitate de 600 nits şi 16,7 milioane de culori de ecran.
 
realme 8 5G va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind ofertat în primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.