OnePlus Buds Pro, căşti excelente cu ANC, pentru convorbiri şi distracţie [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OnePlus Buds Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu
OnePlus Buds Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu

OnePlus Buds Pro sunt cele mai bune căşti ale companiei chineze pe care le-am testat până în prezent, primele din segmentul Pro, şi o să detaliez în continuare experienţa mea cu ele.

Nu este prima pereche de căşti OnePlus cu care vin în contact, din decembrie 2020 folosesc, printre altele, OnePlus Buds Z, căşti tws (true wireless) ieftine. 

Chiar aş putea să spun că Buds Z sunt căştile pe care le-am folosit cel mai mult în 2021, cu excepţia perioadelor în care testam alte mărci. Nu se compară din punct de vedere al calităţii sunetului cu Buds Pro, dar sunt foarte bune pentru preţul lor.

Prima observaţie legată de OnePlus Buds Pro ţine de forma cutiei, similară cu a uneia de bijuterii. Căştile arată destul de mari şi îmi e puţin teamă că vor fi incomode.

Apoi îmi atrage atenţia contrastul dintre "picioarele" lucioase ale căştilor şi corpul lor negru mat, care le dă un aer modern, poate chiar elegant. 

OnePlus Buds Pro FOTO Adrian Pogingeanu

Întorc cutia pe toate părţile şi nu găsesc butonul de împerechere (pair), de obicei e în exterior. La OnePlus Buds Pro este în interior, central în faţa căştilor. 

Odată puse în ureche ies / cad destul de greu cât timp nu faci mişcare. Sunt comode şi izolarea pasivă a sunetului exterior e foarte bună.

Ca să le vezi mai bine am creat acest scurt clip video.

Le-am folosit cu un OnePlus 9, cu un smartphone Pixel cu Android 12, pe laptopul cu Windows 11, pe un iPad, un Chromebook de la Acer, Huawei P40 Pro etc.

Conectare pe OnePlus 9 şi în dreapta meniul ANC (Faint, Smart, Extreme) plus Transparency. Pentru cine nu e familiarizat cu termenul ANC, înseamnă anulare activă a zgomotului exterior. 

Spre deosebire de cea pasivă, ANC se bazează pe închiderea canalului sau acoperirea urechii cu casca, în funcţie de tipul de căşti. Pentru anularea activă a zgomotului, fiecare cască are trei microfoane care filtrează activ nivelurile de zgomot de până la 40dB. 

Microfoanelor li se adaugă algoritmi de reducere a zgomotului şi un design mecanic care reduce zgomotul vântului.

Transparency este o opţiune care îţi permite să auzi bine sunetul din căşti şi pe cel exterior în acelaşi timp. Spre exemplu, eşti cu căştile pe stradă ascultând muzică şi te întâlneşti cu cineva. Dacă ai activat Transparency, nu trebuie să opreşti muzica şi nu trebuie să dai casca jos, vei auzi ce spune.

Aveţi aici un test pentru microfon,  ANC, Transparency, latenţă în gaming cu instrumente la care eu nu am acces.

La ceste moduri se adugă Zen Mode AIR cu sunet alb, o opţiune pentru cei care au nevoie de un zgomot de fond abia perceptibil pentru a se concentra sau pentru a se calma. 

OnePlus Buds Pro meniuri conectare

Pe panoul din dreapta sunt şi instrucţiunile pentru comenzile direct pe căşti, pe piciorul căştilor (earbud's handle). De ce e important să înveţi aceste gesturi de control?

Pentru că pe alt dispozitiv decât telefoanele OnePlus nu ai acces la comenzile din meniu.

Căştile au şi un instrument de calibrare - OnePlus Audio ID - dacă pot să mă exprim aşa, e o premieră şi pentru mine. Participi la un test de sunet şi în funcţie de cum auzi tu îţi dă un rezultat, însemnând o acordare a sunetului pe auzul tău. E greu de spus cât de mare e diferenţa între sunetul original şi cel calibrat. 

OnePlus Buds Pro OnePlus Audio ID

Conectare cu un smartphone Pixel 3a XL cu Android 12.

OnePlus Buds Pro conectare cu cu un smartphone Pixel 3A cu Android 12

Şi pe Windows 11.

OnePlus Buds Pro Windows 11

Am folosit OnePlus Buds Pro în majoritatea scenariilor, interior, exterior pentru muzică, filme, gaming şi apeluri de voce. N-am găsit o situaţie în care să pot spune că m-au dezamăgit, din contră.

Au rezistenţă la praf şi apă, IP55, dacă te interesează partea de mişcare / sport.

Volumul e foarte puternic, în majoritatea cazurilor 40-50% e mai mult decât suficient. Basul loveşte adânc în timpan şi înaltele sunt clare. Există mici distorsiuni la maximum, dar ca şi în alte cazuri depinde mult de calitatea materialului de ascultat. 

Piesa asta spre exemplu se aude excelent la maximum. Sau asta, care combină în mod strălucit basul şi înaltele. Şi Fata din Ipanema în versiunea Sinatra. Pentru cei care nu ştiau deja, fata din Ipanema e reală şi o cheamă Helo Pinheiro. Vezi aici un scurt reportaj cu ea.

Când vorbeşti la telefon, vocile sunt clare şi eşti auzit bine de partenerul de dialog.

Încărcare şi autonomie. Cred că le-am încărcat de vreo 4 ori pe perioada în care le-am folosit, am pus caseta cu căştile pe un încărcător wireless de pe birou şi când aveam nevoie le luam de acolo.

OnePlus Buds Pro incarcare wireless

Suportă şi încărcarea rapidă pe fir, tip Warp Charge. OnePlus spune că ţin până la 38 de ore cu tot cu carcasă şi că în 10 minute de încărcare pe fir asigură 10 ore de autonomie a căştilor. Dar nu le-am încărcat niciodată pe fir.

OnePlus Buds Pro ambalaj FOTO Adrian Pogîngeanu

Pachetul conţine cutia cu căştile, cablul de încărcare USB-C, încă două perechi de dopuri de urechi de dimensiuni diferite şi manuale de utilizare.

OnePlus Buds Pro accesorii FOTO Adrian Pogîngeanu

OnePlus Buds Pro sunt cele mai bune căşti pe care le-am testat în 2021, cel puţin până în august, şi le-am folosit cu plăcere timp de aproape o lună. Au fost un companion excelent şi fără îndoială că-şi merită banii, cei 739 lei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite