Microsoft România are un nou director general

Microsoft România are un nou director general

Bogdan Putinică director general al Microsoft Romania. FOTO Microsoft

"Compania Microsoft anunţă numirea lui Bogdan Putinică în funcţia de general manager pentru operaţiunile din România, începând cu data de 1 noiembrie a acestui an", a anunţat compania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Putinică se alătură echipei Microsoft România din poziţia de Senior Vice President al grupului suedez Enea - furnizor global de soluţii de telecomunicaţii şi securitate cibernetică. 

Ocupând o funcţie de conducere la nivel internaţional, Bogdan Putinică a condus divizia de Professional Software Services a Enea Group, o structură cu aproximativ 400 de angajaţi şi operaţiuni în Europa, America de Nord şi China, care a înregistrat, în ultimii 9 ani, creşteri medii anuale ale veniturilor de peste 20%, independent de schimbările dinamice din piaţă. 

Bogdan Putinică are o carieră de 20 de ani în domeniul tehnologiei. Şi-a început activitatea profesională fondând în anul 2000 compania IP Devel, start-up de tehnologie. Sub conducerea sa, IP Devel a ajuns la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro şi a fost prima companie IT românească care a pătruns pe pieţele asiatice, inclusiv pe cea din Japonia. 

Ulterior, Bogdan Putinică a făcut parte din echipa de conducere a companiei Adecco IT, după ce aceasta a achiziţionat o cotă din pachetul de acţiuni al IP Devel. În calitate de managing partner în cadrul Adecco IT, Bogdan Putinică a facilitat dezvoltarea afacerilor grupului pe pieţele internaţionale. 

În calitate de general manager al Microsoft România, Bogdan Putinică va sprijini demersurile făcute de companie pentru poziţionarea României ca un hub de digitalizare "prin valorificarea potenţialului remarcabil şi a atuurilor unice ale ţării": un număr mare de talente în domeniul IT, a doua cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, a doua cea mai mare populaţie de dezvoltatori din regiune şi un ecosistem vibrant format din peste 30.000 de start-up-uri şi companii IT. 

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu o diplomă în Finanţe Internaţionale şi Banking, Bogdan Putinică deţine o amplă expertiză în gestionarea operaţiunilor de software services, precum şi cercetare şi dezvoltare de produse, pe multiple pieţe internaţionale. 

Compania Microsoft este prezentă pe piaţa din România încă din anul 1996 şi este unul dintre liderii globali ai pieţei soluţiilor software şi a serviciilor cloud. În prezent, echipa Microsoft România numără 2.000 de oameni, compania fiind prezentă în 3 oraşe din ţară: Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările