Microsoft îşi construieşte universitate. Danemarca va găzdui campusul viitorului pentru compania din Statele Unite

Microsoft îşi construieşte universitate. Danemarca va găzdui campusul viitorului pentru compania din Statele Unite

Microsoft îşi pregăteşte un sediu educaţional în Danemarca. FOTO Wired.com

Microsoft plănuieşte construirea unui sediu în zona de nord a oraşului Copenhaga. Acolo vor fi atât angajaţii companiei, cât şi studenţi, pentru că va fi şi un campus educaţional, Universitatea Microsoft.

Ştiri pe aceeaşi temă

Microsoft s-a aliat cu firma daneză Henning Larsen Architects pentru a-şi construi o universitate în Danemarca. Va fi un loc în care studenţii vor interacţiona cu angajaţii, vor avea la dispoziţie tot felul de tehnologii şi, în general, va fi o zonă destinată oricui, un campus deschis, scrie PSFK.

Proiectul este un indiciu că marile companii ale lumii se reorientează şi acţionează pentru a rezolva poate una dintre cele mai mari probleme: slaba pregătire a angajaţilor. Astfel, companii precum Starbucks sau McDonald's vor să deschidă centre care să fie atât sedii cu angajaţi, dar şi zone de pregătire.

Mai mult, este o strategie de a îndepărta zidul dintre o companie şi public. Microsoft vrea spaţii de lucru flexibile care încurajează colaborarea între departamente şi trecerea peste ordinea ierarhică rigidă pentru a maximiza capacitatea angajaţilor. Universitatea Microsoft va intra şi în planurile consiliului local pentru 2020 de a avea un centru urban de educare şi dezvoltare.

„Proiectul reflectă o strategie interesantă de dezvoltare urbană. [...] Complexul va crea multe locuri de muncă şi va oferi un spaţiu urban dinamic, primitor, unde centrul oraşului şi natura se întâlnesc", a declarat primarul Søren P. Rasmussen pentru Dezeen.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Cum ar trebui să arate viitorul campus Microsoft

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările