Lansările Apple continuă: un nou iPad Pro cu suport pentru trackpad şi tastatură

Lansările Apple continuă: un nou iPad Pro cu suport pentru trackpad şi tastatură

Foto: Apple

Compania din Cupertino are o tradiţie de a-şi reîmprospăta tableta sa de top la aproximativ fiecare 500 de zile, astfel că lansarea nu este tocmai o surpriză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noutatea de această dată este reprezentată de noua tastatură pe care utilizatorii de iPad-uri o vor putea achiziţiona. Este vorba de acea Magic Keyboard, pe care am văzut-o pe noul Macbook Pro şi care va fi disponibilă şi pe Macbook Air-ul anunţat tot astăzi, care are inclus un suport pentru tabletă şi un trackpad.

Suportul va putea ridica iPad-ul într-o poziţie mult mai confortabilă, aşa cum poate fi văzut în videoclipul de mai jos. Noua tastatură va fi disponibilă însă abia în luna mai, şi vine cu un preţ destul de piperat, fiind compatibilă şi cu modelele anterioare de iPad Pro: 299 de dolari pentru versiunea de 11 inci, şi 349 de dolari pentru cea de 12,9 inci.

 

Sistemul de camere şi procesorul au primit şi ele actualizări. Apple a adăugat un ansamblu de 3 camere, care arată la fel ca cel de pe iPhone 11 Pro, însă, la interior, este diferit. Asta pentru că, pe lângă camera wide şi cea ultrawide, Apple a adăugat un senzor LIDAR, nu unul tele, care foloseşte lasere pentru măsurarea adâncimii şi realitate augmentată.

Procesorul este noul A12Z Bionic, care vine cu 8 nuclee în GPU şi despre care Apple spune că este ”mai puternic decât multe laptop-uri cu Windows”. Durata bateriei este estimată la 10 ore, iar tableta va avea suport gigabit LTE, lipsind însă 5G-ul.

Noile iPad-uri sunt disponibile în argintiu sau gri, cu stocare de 128GB, 256GB, 512GB sau 1TB. Cea mai bună versiune a tabletei de 12,9 inci cu 1TB de stocare şi suport LTE costă 1649 de dolari, iar preţul ei, cu tot cu tastatura Magic Keyboard, ajunge la 1998 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: