Google lansează Glass şi pentru marele public, dar nu e uşor să obţii gadgetul

Google lansează Glass şi pentru marele public, dar nu e uşor să obţii gadgetul

Google Glass va fi disponibil mai multor cumpărători, dar pentru o perioadă limitată. FOTO Adevărul

Până acum, Google n-a vândut Glass decât unui grup restrâns de oameni, oameni care prin influenţa lor au putut promova cât mai bine gadgetul. Pe 15 aprilie însă piaţa se deschide şi pentru alţii, dar condiţiile nu sunt atât de simple ca la o piaţă obişnuită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google deschide piaţa pentru Glass pe 15 aprilie. N-o ţine prea mult deschisa, ci până se dau unităţile pe care le are disponibile. Câte are? Nu zice nimic despre asta, doar că preţul a rămas acelaşi: 1.500 de dolari pentru a avea la ochi gadgetul futurist, informează Reuters. Dacă vrei să-ţi încerci norocul drept Glass Explorer, ai pagina Google la dispoziţie. Mai trebuie doar să fii rezident al Statelor Unite ale Americii. 

Google susţine că oamenii vor Glass, vor să încerce aceşti ochelari inteligenţi, tocmai de aceea pune în vânzare mai multe unităţi pe lângă cele iniţiale vândute anul trecut. În 2013, sub hashtag-ul #ifihadglass, oamenii au fost invitaţi să spună ce ar face cu un astfel de dispozitiv şi de ce ar merita să primească un loc în faţa în program.

Existau informaţii, înainte de finalul anului, că Google va oferi Glass tuturor celor interesaţi. Apoi, a revenit la termenul iniţial: 2014. Acum, există îndoieli că va livra aşa ceva chiar şi în 2014. Asta pentru că primii utilizatori ai ochelarilor inteligenţi au avut deja probleme cu ceilalţi oameni care se tem că astfel le e invadată intimitatea. Se poate ca Google să extindă programul de cercetare şi dezvoltare.

Totuşi, anul 2014 va fi unul al gadgeturilor purtabile. Glass este vedeta, dar pe locul doi sunt ceasurile inteligente ca Gear 2 de la Samsung, Moto 360 de la Motorola şi G Watch de la LG. Mai mult, Google a anunţat deja Android Wear, ecosistemul concentrat în jurul Google Now, care să fie coloana vertebrală a unor astfel de gadgeturi. Samsung a decis să renunţe la Android şi a dezvoltat sistemul de operare Tizen pentru Gear 2. Galaxy Gear din 2013 folosea o versiune de Android.

 

 

Află mai multe:

EXCLUSIV Google Glass face victime

Google ştie ce vrei să faci cu un ceas inteligent şi cum poate spori dependenţa oamenilor de serviciile sale

VIDEO Cum se vede situaţia dramatică a multor femei prin „ochii“ Google Glass

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: