Apple ar urma să introducă Face ID pe următoarele dispozitive din gamele MacBook şi iMac

Apple ar urma să introducă Face ID pe următoarele dispozitive din gamele MacBook şi iMac

Un nou patent sugerează că gigantul din Cupertino doreşte să introducă metoda de deblocare biometrică prezentă pe iPhone şi pe laptop-uri şi desktop-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi Touch ID era folosit pe iPhone-uri şi iPad-uri pentru o perioadă îndelungată, Apple nu s-a grăbit să introducă funcţia pe MacBook-uri. Ea a venit în cele din urmă abia pe MacBook Pro-ul din 2016, cu doar un an înainte ca producătorul american să renunţe complet la integrarea ei în dispozitivele mobile, în detrimentul Face ID-ului.

Conform unui patent, descoperit de AppleInsider, se pare că Apple ar dori acum să introducă Face ID atât în laptop-urile sale, cât şi în sistemele desktop.

În descrierea patentului, Apple vorbeşte despre felul în care computerele noastre deţin acum informaţii extrem de sensibile, şi indică faptul că un sistem de recunoaştere a felului în care lumina se reflectă de pe un obiect (cum ar fi chiar utilizatorul însuşi) ar fi măsura cea mai potrivită pentru a securiza aceste date. Practic, gigantul din Cupertino încearcă să descrie recunoaşterea facială fără a o menţiona.

Rămâne de văzut dacă acest patent va fi transformat în realitate de Apple, însă ţinând cont că MacBook-uri şi iMac-urile au camere web încorporate, nu ar fi o surpriză foarte mare dacă am vedea introduse în acestea şi senzori de recunoaştere facială. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: