Zălăuanii au donat 4.000 de euro pentru Ana şi Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.000 de euro. Atât au reuşit să strângă cluburile Rotaract şi Rotary la balul de caritate organizat vineri seara pentru a două cauze nobile.

Este vorba despre cele ale Anei Roman, o tânără de 34 de ani din Mirşid, care şi-a tăiat degetele de la mâna dreaptă la abrichtm şi despre Iulia Cuzdriorean, o fetiţă de numai 10 ani, din Zalău, care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate: două tumori pe creier.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, donaţiile făcute de cei 90 de participanţi au fost împărţite în mod egal celor două cazuri. Cu cei 2.000 de euro care îi revin şi cu ajutorul de urgenţă în valoare de 10.000 de lei pe care Primăria Mirşid l-a deblocat pentru a o sprijini, Ana acum poate efectua la Bucureşti prima parte a intervenţiei chirurgicale care îi va reface mâna. Mai exact, Anei îi vor fi puse implanturi din titan, peste care, după 6 luni, îi vor fi reconstruite degete din silicon.

Pentru Iulia, suma strânsă în cadrul balului de caritate permite părinţilor să încerce căutarea unui tratament la o clinică de specialitate din străinătate.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul colecţionarului Daniel Mureşan şi al artiştilor sălăjeni Gheorghe Ilea, Szabo Attila, Ioan Longodor, Vári-Váncza Edith şi Keresztes József, care au donat obiecte de colecţie şi lucrări de artă pentru a fi licitate de participanţi, în scopul strângerii de fonduri.

Organizatorii au fost sprijiniţi de maestrul bucătar Mircea Groza, care a preparat bucatele, de restaurantul Porolissum şi SC Total Ass. Partea de divertisment a fost asigurată de artistele Monica Şandor şi Paula Tărău, prezentatorii evenimentului fiind Ioana Chifor – PRO TV Clul Napoca şi Adrian Lungu – Cotidianul Sălăjeanul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite