VIDEO Cel mai frumos omagiu adus Imnului Naţional. Cine sunt militarii care au cântat „Deşteaptă-te, române!“ la 1.836 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de militari zălăuani au ales să marcheze într-un mod special Ziua Imnului Naţional. Pentru al doilea an consecutiv, cu prilejul acestei speciale sărbători, ei au urcat în vârf de munte pentru a cânta “Deşteaptă-te, române!”

Şapte militari din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievod Gelu” Zalău au pornit vineri, 29 iulie, în zori, spre Masivul Vlădeasa, din Munţii Apuseni, cu scopul de a ajunge pe cel mai înalt vârf al acestuia.

Până în satul clujean Rogojel, călătoria a fost făcută cu maşinile, de acolo, până pe pisc, sălăjenii pornind echipaţi corespunzător, cu raniţele în spate.

După o drumeţie de câteva ore, echipajul a ajuns pe Vârful Vlădeasa, unde militarii au intonat cu însufleţire imnul de stat, ţinând drapelele în bătaia vântului.

Ziua Imnului Naţional este sărbătorită în România pe data de 29 iulie.

image

„Deşteaptă-te, române!” a răsunat, astfel, la 1.836 de metri altitudine. „Am dedicat această ascensiune Zilei Imnului Naţional şi împlinirii a 20 de ani de la prima misiune în teatrele de operaţii a Armatei Române, misiunea de menţinere a păcii UNAVEM III din Angola, la care am participat unii dintre noi. Amor Patriae Nostra Lex! (Iubirea patriei este legea noastră – n. red.)”, ne-a declarat plutonierul major Florin Dârjan, coordonatorul expediţiei în Vlădeasa. Florin Dîrjan i-a avut alături pe plt. mj. Daniel Magdaş, plt. maj. Laurenţiu Lăpuşte, sg. maj. Adrian Mocan, sg. Daniel Dosa, cap. Vasile Bulgarean şi soldat Vlad Damian. Majoritatea fac parte din Clubul Pro-Silva Orientare Zalău.

Şapte militari din Zalău au cântat „Deşteaptă-te, române!“ la 1.836 de metri altitudine


Demersul reprezentanţilor Batalionului 317 este al doilea de acest fel, după ce anul trecut, 12 militari zălăuani au urcat pe Vârful Moldoveanu, cel mai înalt punct din România, pentru a cânta cu mândrie şi dragoste de ţară Imnul Naţional.

Vă mai recomandăm:

Elevii de la Şcoala “Gheorghe Lazăr” din Zalău i-au comemorat pe militarii ucişi în Afganistan

Şapte militari participanţi la misiuni în teatre de operaţii internaţionale vor primi distincţia ”Credinţă Cetăţii”

Militarii din Şimleu Silvaniei se implică în campania de salvare a casei lui Iuliu Maniu. Cum îşi motivează ei gestul

Paradă de zile mari, de 1 Decembrie, la Zalău. Mii de spectatori au ieşit din case pentru a vedea defilarea trupelor  şi a tehnicii militare din dotare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite