UPDATE: Patru elevi din Sălaj au fost prinşi copiind la prima proba scrisă a BAC-ului de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerele de supraveghere amplasate în sălile de examinare din judeţ au făcut primele victime. Doi elevi de la centrul de examinare din Zalău au fost scoşi afară din sala de examen pentru că au fost prinşi copiind.

UPDATE:

O elevă de la Liceul Voievod Gelu din Zalău şi un elev de la Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai au fost surprinşi de către reprezentantul ministerului prezent în sala de examinare, în timp ce copiau din broşuri de sinteze ale subiectelor la limba şi literatura română. Potrivit declaraţiilor preşedintelui comisiei de examinare, Fazakas Pal, cei doi erau în aceeaşi sală şi nu au fost intimidaţi de către camerele video, iar reprezentantul ministerului educaţiei i-a văzut pe aceştia în imaginile redate de camera video pe monitorul din sala de examinare. Alţi doi elevi sălăjeni au fost prinşi în timp ce copiau. Unul este de la Centrul de examinare din Jibou, iar celălalt de la Şimleu Silvaniei. Elevii nu vor mai putea participa timp de două sesiuni la examenele de bacalaureat, următoarea sesiune la care vor avea dreptul să se înscrie va fi cea din vara anului 2013.

În Sălaj, din cei 567 de candidaţi care s-au înscris pentru a susţine proba scrisă la limba şi literatura română, s-au prezentat doar 482 de absolvenţi ai clasei a XII-a. La centrul de examinare din Zalău, la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai“ , au absentat 30 de elevi. Potrivit declaraţiilor inspectorului de specialitate, Alexandru Ghiran, pentru examenul de limba română s-au înscris la centrul de la Zalău 270 de candidaţi, dar după centralizarea datelor s-a constatat că sunt prezenţi în săli doar 240 de elevi. „Avem şi un caz special, un elev cu un mic handicap care a solicitat prelungirea timpului de lucru, căruia i s-a suplimentat cu o oră timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor”, a declarat Ghiran. La centrul de examinare zălăuan, fiecare persoană care a intrat în clădire după ora 9.00 a fost legitimată conform procedurilor standard.
Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a fi primul care află cum decurge Bac-ul de toamnă şi care au fost subiectele.

UPDATE: Subiectele sesiunii de toamnă la limba şi literatura română scris

În sesiunea de toamnă elevii au avut de tratat trei subiecte notate cu câte 30 de puncte fiecare.

image

La primul subiect elevii participanţi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au avut de răspuns la nouă întrebări pe baza unui text din romanul “Adela” a lui Garabet Ibrăileanu. Al doilea subiect a avut ca cerinţe redactarea unui text  argumentativ despre prietenie pornind de la ideile generate de afirmaţia lui Nichita Stănescu “Prietenia nu este un dor, este o prezenţă”. La cel de al treilea subiect elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu în care să prezinte modul în care se reflectă o temă (banul, destinul, istoria, familia) într-o nuvelă studiată.

Citiţi mai multe în Adevărul de mâine.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite