Ora Pământului stinge lumina în Zalău. Care sunt instituţiile care rămân în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Transilvania va rămâne în beznă de Ora Pământului FOTO cladireatransilvania.ro
Clădirea Transilvania va rămâne în beznă de Ora Pământului FOTO cladireatransilvania.ro

Zalăul se implică în acţiunea ecologică organizată de către World Wilde Fund for Nature şi Earth Hour Romania, mai multe instituţii din reşedinţa de judeţ urmând să stingă în mod simbolic lumina pentru o oră.

Primăria Zalău şi unităţile subordonate - Transurbis SA, Citadin SRL, Serviciul de Administrare a Domeniului Public, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială, Casa Municipală de Cultură şi Ocolul Silvic “Stejarul” vor intra în beznă timp sâmbătă, 24 martie, pentru o oră, pentru a marca "Ora Pământului". În semn de susţinere a campaniei organizată de World Wilde Fund for Nature şi Earth Hour Romania, pentru reducerea consumului de energie electrică, instituţiile amintite vor întrerupe iluminatul arhitectural de pe clădiri şi din incinta sediilor în intervalul orar 20.30 şi 21.30.

"Ora Pământului" a fost organizată pentru prima dată în Sydney, Australia, în 31 martie 2007, fiind un brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global.
Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca "Earth Hour" să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. De atunci, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, peste 7.000 de oraşe din peste 180 de ţări au stins lumina de "Earth Hour".

Vă mai recomandăm:

Proiect de 5 milioane de euro pentru extinderea iluminatului public stradal. Investiţia va reduce consumul la jumătate

Firmele din zona industrială câştigă bătălia pentru impozite mai mici. Autorităţile locale: „Am corectat ce am greşit“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite