Lacăt pe şcoli şi grădiniţe. Motivul pentru care vor fi închise cinci unităţi de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ îşi vor închide porţile începând cu anul şcolar 2017-2018, după ce numărul copiilor care le frecventau a scăzut considerabil.

Şcoala Gimnazială nr. 1 Tusa (Sîg), Şcoala Primară Şumal (Marca), Şcoala Primară nr. 3 Făgetu (Plopiş), Şcoala Primară Recea (Vîrşolţ) şi Grădiniţa cu Program Normal Şumal (Marca) vor fi desfiinţate, potrivit inspectorului şcolar general Maria Pop.

“Aceste unităţi sunt desfiinţate la solicitarea primăriilor din comunele respective. Astfel, în cazul unităţii de la Tusa, structură a Liceului Tehnologic din Sîg, măsura s-a impus ca urmare a punerii în funcţiune a campusului şcolar, acolo unde condiţiile sunt foarte bune şi unde s-a încercat concentrarea copiilor. Cele trei şcoli primare şi grădiniţa vor fi desfiinţate din cauza numărului foarte-foarte mic de copii. Toate acestea dispun, însă, de microbuze şcolare, cu care vor fi transortaţi puţinii copii de grădiniţă ori de ciclu primar din zonă, la unitatea cu personalitate juridică de care aparţin”, a explicat oficialul ISJ Sălaj.

Din acelaşi motiv, Şcolii Gimnaziale “Petri Mor” Nuşfalău i-a fost retras statutul de unitate cu personalitate juridică, unitatea devenind, astfel, structură a Liceului Tehnologic nr. 1 Nuşfalău. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a putea avea acest statut, şcoala ar trebui să aibă cel puţin 300 de elevi. O altă modificare pe care o aduce noul an şcolar vizează Grădiniţa cu Program Normal Cehei, care va trece din structura Şcolii Gimnaziale “Horea” Şimleu Silvaniei, în cea a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 Şimleu Silvaniei.

În anul şcolar 2016-2017 au fost desfiinţate nouă şcoli şi grădiniţe din mediul rural, tot din cauza scăderii numărului de copii.

Potrivit ISJ Sălaj, reţeaua şcolară de stat va fi alcătuită din 373 de unităţi de învăţământ: 193 de grădiniţe, 68 de şcoli primare, 86 de gimnazii, 23 de colegii şi licee, două unităţi de învăţământ special şi una de învăţământ postliceal.

Vă mai recomandăm:

Rezultate dezastruoase la Definitivat 2017. Notaţi cu 10 la inspecţii, au primit 3 şi 4 la proba scrisă

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Câte locuri sunt puse la bătaie în şcoli

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite