Filmul complicat al incendiului şi al exploziei de la Crişeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul l-a transportat pe muncitorul cu arsuri mai grave la Bucureşti.
Elicopterul l-a transportat pe muncitorul cu arsuri mai grave la Bucureşti.

O explozie produsă sâmbătă în ciclonul de depozitare al rumeguşului al unui agent economic din Crişeni a dus la rănirea a şase angajaţi, unul fiind transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti. Potrivit pompierilor, explozia a fost precedată, cu o zi înainte, de un incendiu.

Potrivit informaţiilor primite de la Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, vineri, 25 octombrie, cu o zi înainte de explozie, în jurul orei 16.44, Detaşamentul de pompieri Zalău din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un ciclon de depozitare al rumeguşului al unui operator economic, de prelucrare a lemnului, din localitatea Crişeni. Cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie care a aprins rumeguşul depozitat.

Sâmbătă dimineaţa, şase muncitori ai operatorului respectiv au intrat în ciclon executând lucrări de curăţare şi repornire a instalaţiei tehnologice. După pauza de masă, în jurul orei 11.50, muncitorii şi-au reluat activitatea, moment în care s-a produs deflagraţia în interiorul ciclonului rănind grav un bărbat de 38 de ani (ulterior a fost transportat de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti), ceilalţi cinci suferind arsuri pe diferite părţi ale corpului. Toţi cei şase au fost transportaţi la spital de ceilalţi lucrători, apelul la 112 fiind făcut abia la ora 15.00, când pompierii au fost chemaţi din nou la ciclon pentru lichidarea noului incendiu. Cauza care a provocat explozia nu este încă determinată, derulându-se cercetări în acest sens.

Unul dintre muncitori, care avea arsuri de gradul I şi II pe 25 la sută din suprafaţa corpului, a fost trasportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu un elicopter SMURD.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite