Erou în timpul liber. Un pompier a salvat viaţa unui bărbat aflat în stop cardiorespirator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul Vasile Gorgan lucrează la ISU Sălaj din 2007 FOTO Facebook.com
Pompierul Vasile Gorgan lucrează la ISU Sălaj din 2007 FOTO Facebook.com

Aflat în timpul liber, pompierul a intervenit prompt în momentul în care a văzut un bărbat întins pe marginea drumului şi o femeie care încerca să îi facă masaj cardiac.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani care a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla la volan, prin localitatea clujeană Baciu, a fost salvat de la moarte sâmbătă, 27 ianuarie, de un pompieră sălăjean aflat în timpul liber. Plutonierul adjunct Vasile Gorgan, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj, se întorcea de la Cluj-Napoca, în momentul în care a sesizat că pe marginea drumului era întins un bărbat, căruia o femeie încerca să îi facă masaj cardiac.

Fără să stea pe gânduri, pompierul a tras pe dreapta şi a intervenit. Mai întâi, a evaluat victima şi, după ce a constatat că era inconştientă, iniţiat manevrele de resuscitare. După aproximativ 15 minute a reuşit să-i redea semnele vitale, l-a aşezat pe bărbat în poziţie de siguranţă, însă la scurt timp, acesta a intrat din nou în stop cardiorespirator. Plutonierul adjunct a reluat manevrele de resuscitare, împreună cu un medic aflat întâmplător la faţa locului. Victimei i-au revenit semnele vitale şi a fost preluată de către un echipaj al ambulanţei.

“Curajul, fermitatea şi devotamentul sunt trăsături de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi şi în timpul liber“, au transmis reprezentanţii ISU Sălaj.

În vârstă de 44 de ani, plt. adj. Vasile Gorgan lucrează în cadrul Detaşamentului Zalău din 2007, unde a participat şi ca paramedic la misiuni medicale.

În urmă cu doar o lună, un alt pompier sălăjean aflat în timpul liber a sărit în ajutorul a trei persoane blocate într-o casă cuprinsă de flăcări.

Mai puteţi citi:

Povestea teologului care s-a convertit în paramedic: „Dacă aş ţine doar pentru mine talentul, aş da dovadă de egoism“

Un pompier aflat în timpul liber a salvat trei persoane dintr-o casă în flăcări

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite