Cum soluţionează instanţa acţiunile împotriva timbrului de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea timbrului de mediu merge până la câteva mii de euro
Valoarea timbrului de mediu merge până la câteva mii de euro

Tribunalul Sălaj a început să dea primele soluţii în acţiunile deschise de sălăjeni în instanţă împotriva timbrului de mediu. Acţiunile au fost deschise imediat după intrarea în vigoare, la 15 martie 2013, a acestei noi taxe ce trebuie achitată la prima înmatriculare a autovehiculelor.

Dacă în privinţa taxei de primă înmatriculare, a taxei de poluare şi a taxei de mediu, instanţele dădeau, în majoritatea cazurilor, câştig de cauză celor care contestau acest bir, în ceea ce priveşte timbrul de mediu atitudinea magistraţilor pare să fie în acord cu cea a legiuitorului. Cel puţin la Tribunalul Sălaj, unde, în luna mai, au fost date primele soluţii atât în dosarele ce vizau restituirea timbrului de mediu achitat la înmatricularea autovehiculului, cât şi obligarea Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a autovehiculelor la înmatricularea fără plata acestei taxe. Toate soluţiile date până acum au fost de respingere a cererii reclamantului.

"Am primit până acum vreo zece soluţii. Toate sunt de respingere a cererii solicitantului de înmatriculare fără timbrul de mediu a autoturismelor", ne-a declarat Remus Stanciu, şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a autovehiculelor. Atât în cazul proceselor care vizează înmatricularea fără timbru, cât şi în cele prin care se cere restituirea sumelor plătite deja, soluţiile, nefavorabile sălăjenilor, nu sunt definitive. Ei mai au, acum, o speranţă la Curtea de Apel, unde se vor adresa, fără îndoială, în perioada următoare, pentru schimbarea deciziei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite