VIDEO O ploaie torenţială cu grindină a făcut prăpăd la Vaslui. Zeci de gospodării şi drumuri au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţionarea de cod portocaliu de furtună emisă de meteorologi pentru judeţul Vaslui s-a adeverit şi a făcut prăpăd. Zeci de gospodări din 8 localităţi au fost inundate, municipiul Bârlad s-a transformat în piscină, iar circulaţia pe drumul european E 581 a fost oprită pentru aproximativ o oră din cauza aluviunilor de pe şosea.

Ploaia torenţială din această după-amiază a produs pagube importante în mai multe localităţi din judeţul Vaslui. În localitatea Valea Grecului, şase case au fost inundate şi a fost nevoie de intervenţia membrilor voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. 

În Dragomireşti, două anexe au fost şi ele umplute cu ape, iar localnicii au fost nevoiţi să salveze şi două vaci care se aflau pe un câmp de la marginea satului în timpul furtunii.

Pe DE 581, în deptul localităţii Valea Grecului, circulaţia a fost oprită pentru o jumătate de oră pentru ca muncitorii de la Secţia Drumuri Naţionale să cureţe şoseaua de aluviuni.

Probleme au fost şi în oraşele Bârlad şi Negreşti unde, din cauza cantităţilor mari de apă, care au ajuns chiar la 50 de litri pe metrul pătrat, mai multe străzi şi gospodării au fost inundate. La Negreşti a fost nevoia de intervenţia pompierilor de la Garda II pentru a scoate apa cu motopompele din beciurile a două locuinţe. La Bârlad, pompierii au intervenit şi ei cu motopompe pentru a scoate apa de pe străzile Ion Roată şi Gheorghe Doja. Tot în oraşul rulmenţilor, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar şuvoaiele de apă au paralizat circulaţia pentru mai bine de jumătate de oră. 

Judeţul Vaslui, în special în partea de est, s-a aflat sub cod portocaliu de furtună până la ora 16:30, potrivit unei avertizări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Avertizarea a fost valabilă îndeosebi pentru localităţile Huşi, Lunca Banului, Pădureni, Tătăreni, Creţeşti, Stănileşti, Hurduci, Epureni, Avereşti. În municipiul reşedinţă de judeţ nu au fost probleme până la transmiterea acestei ştiri. 

Citeşte şi:

Ploile fac, din nou, victime în Vaslui! Patru adolescenţi au văzut moartea cu ochii, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat din cauza aluviunilor

Vremea se va înrăutăţi de săptămâna viitoare! Primăriile din Vaslui, obligate de prefect să asigure permanenţă pe timpul avertizărilor meteorologilor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite