Vasluianul care a supravieţuit tragediei de la Scânteia: „Asta este condamnare? Noi rămânem cu suferinţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Chelaru a supravieţuit accidentului feroviar de la Scânteia
Viorel Chelaru a supravieţuit accidentului feroviar de la Scânteia

Viorel Chelaru, unul dintre supravieţuitorii accidentului feroviar de la Scânteia, susţine că pedepsele date administratorilor „microbuzului morţii" sunt prea mici. Judecătoria Iaşi, i-a condamnat pe Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei la câte trei ani de închisoare.

Pedepsele primite de administratorii Valcris Trans, firmei care deţinea microbuzul implicat în accidentul cu 14 morţi, nu i-au mulţumit pe supravieţuitorii tragediei şi nici pe rudele victimelor.

Viorel Chelaru, unul dintre bărbaţii care a scăpat cu viaţă în urma accidentului feroviar din august 2009, susţine că pedepsele sunt prea mici. „Asta e condamnare? Cât o să stea închişi? După un an şi ceva sunt şi acasă, iar noi rămânem cu suferinţa. Voi face recurs", a spus Viorel Chelaru.

Bărbatul care locuieşte în comuna Tăcuta, judeţul Vaslui, spune că nu mai poate munci şi nu are cu ce să îşi întreţină copiii. „Am placă pusă la cap, am avut mâna şi piciorul sfărâmate. Nu mai pot munci, nu am voie să ies în frig. Cine o să îmi întreţină copiii? Am un copil de 6 ani, unul e la liceu. De unde bani? Mă ajută doar soţia", a spus supravieţuitorul.

Viorel Chelaru este revoltat şi pentru că nu a primit daune, deşi nici acum nu şi-a revenit după accident.  „Daunele pe care le-am primit mi-au ajuns doar să îmi plătesc spitalul. Ei au scăpat uşor. Nici nu plătesc despăgubiri", a precizat Chelaru.

Viorel Chelaru a supravieţuit accidentului feroviar de la Scânteia

Daţi click pe colaj pentru mai multe poze cu Viorel Chelaru

Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar Viorel Chelaru, din comuna Tăcuta, şi Ilie Meşteru, din comuna Scânteia.

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, patronii firmei care deţinea microbuzul, au fost trimişi în judecată în august 2010. Pentru Petrişor Apostu, şoferul microbuzului, mort la câteva zile după tragedie, a încetat urmărirea penală. În august 2010 o parte dintre rudele victimelor de la Scânteia au primit daune morale de la firma cu care s-a încheiat asigurarea obligatorie pentru microbuz. Astfel,  o parte din fraţii şi surorile victimelor au primit câte 700 de lei, soţii şi soţiile câte 5.000 de lei, iar copiilor li s-au acordat câte 10.000 de lei.

Judecătoria Iaşi, a dat pe 16 decembrie, prima sentinţă în acest caz. Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, cei doi patroni ai firmei care deţinea microbuzul-morţii, au primit câte trei ani de închisoare. Judecătorul a respins însă acţiunea civilă. Sentinţa nu este definitivă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite