Vasluian trimis în judecată pentru orgii sexuale cu minore. Un poliţist din cadrul IPJ Vaslui, printre clienţii proxenetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cătălin Florescu                                                                                                Foto Facebook
Poliţistul Cătălin Florescu                                                                                                Foto Facebook

Cinci minore din Vaslui au fost atrase în apartamentul  unui proxenet,  pentru a participa la petreceri transformate în orgii sexuale, în cadrul cărora  protagoniştii erau filmaţi. Fetele care refuzau să participe erau bătute, şantajate, ameninţate cu tăierea părului şi li se ascundeau hainele, care erau udate, în congelator. Unul dintre clienţii proxenetului este un poliţist, care a întreţinut relaţii sexuale şi cu o fată de 13 ani.

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Filote, un vasluian de 44 ani acuzat că a racolat mai multe minore pe care le-a exploatat sexual şi le-a determinat să consume droguri. Potrivit anchetatorilor,  Adrian Fiolte a fost plecat mai mulţi ani în Grecia, de unde s-a întors anul trecut, cu intenţia de a face şcoala de şoferi pentru a obţine permis de conducere.
Cunoscut în lumea interlopilor din oraş, Filote, organiza în apartamentul său petreceri, care se transformau ulterior în orgii sexuale. Printre cei care au apelat la minorele racolate de Adrian Filote se numără şi un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, agentul Cătălin Florescu, care activează chiar în cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Vaslui. Potrivit procurorilor, agentul Florescu a apelat în mai multe rânduri la proxenetul Filote, întreţinând relaţii sexuale cu mai multe dintre fete. Potrivit declaraţiei uneia dintre minorei, proxenetul Filote i-a cerut să meargă acasă la poliţist pentru a întreţine relaţii sexuale cu acesta, contra sumei de 70 de lei. Printre minorele plasate poliţistului Florescu s-a numărat şi o fată de doar 13 ani, din comuna Costeşti, pe care proxenetul a luat-o “sub aripa sa”, înlesnindu-i să practice prostituţia în municipiul Vaslui. Profitând de relaţia de prietenie cu agentul de poliţie, spun anchetatorii, Adrian Filote apela la Florescu “pentru a-i da indicaţii juridice atunci când avea probleme el sau prietenii săi”

Elev de clasa a XI-a, complice la orgii

Orgiile organizate de Filote aveau loc atât în apartamentul acestuia, cât şi la prietenii săi. Pentru a face rost de fete, Filote a atras în anturajul său un adolescent de 17 ani, din Vaslui, Alexandru Cărămidaru, elev în clasa a XI-a la Liceul Ştefan Procopiu din Vaslui. Acesta, la rândul său, participa la orgiile sexuale. Potrivit procurorilor de la Crimă Organizată, acesta selecta victimele după mai multe criterii: să aibă un comportament rebel, să provină din familii cu posibilităţi materiale reduse, să nu se afla sub supravegherea părinţilor.

Elevă drogată cu cocaină

Prima victimă a proxenetului Filote a fost o adolescentă de 16 ani, fugită de acasă, pe care familia o declarase la Poliţie dispărută pe 7 ianuarie. Tânăra, elevă la Liceul cu Program Sportiv. A doua zi, familia a fost găsită de părinţI, care bănuind că fiica lor se droghează au dus-o la Serviciul de Medicină Legală, unde temerile aveau să li se adevrească, analizele de laborator arătând că tânăra a consumat cocaină. Atunci au intrat pe fir poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui. Pentru că ieşirile în oraş în erau restricţionate, Filote a apelat la Alexandru Cărămidaru, care s-a prezentat în faţa părinţilor fetei ca fiind prietenul acesteia. Astfel, adolescentul de 17 ani, reuşea să îi convigă pe părinţii minorei să îi dea voie în oraş, unde aceasta era preluată de Filote care o plasa la diferiţi clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contracost. 


Victimele, tunse şi cu hainele ascunse în congelator

Investigaţiile făcută de poliţiţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui arată că Adrian Fiolte a racolat încă trei minore, cărora le-a propus să practice prostituţia sub protecţia sa. În apartamentul său din Vaslui, Filote organiza petreceri unde întreţineau relaţii sexuale în grup. La o primă astfel de invitaţie, una dintre minore, elevă de clasa a IX-a la un colegiu din oraş, a refuzat. Atunci, săgeata lui Filote, Alexandru Cărămidaru a ameninţat-o că o va tunde, în plus i-a luat hainele, atât ale ei, căt şi ale celorlalte fete, le-a udat şi apoi le-a pus în congelator. În timpul orgiilor, Filote le filma şi o ameninţa pe tânăra dezbrăcata, care refuza să întreţină relaţii sexual,e că va distribui filmarea pe Youtube.

Sechestrată în apartamentul proxenetului

În timpul cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de la Crimă Organizată a fost identificată o altă tânără de 17 ani, pe care Filote, după ce a hărţuit-o mai mult timp, a reuşit să o convingă să meargă la el acasă, invocând că a suferit un accident şi nu se poate deplasa. Adolescenta a încercat să îi explice că nu doreşte să aibă o relaţie cu el, moment în care bărbatul a devenit violent, a încuiat uşa apartamentulu. Susţinând că doreşte să trimită un mesaj fratelui ei, aceasta a reuşit să trimită un sms unui prieten căruia i-a cerut ajutor, spunându-i că este sechestrată, iar tânărul, pe nume Adi, o ameninţă că “va chema nişte băieţi să o violeze”.
După ce a realizat că tânăra a reuşit să transmită un mesaj de ajutor, Filote a lovit-o, i-a tăiat o şuviţă de păr, a obligat-o să se dezbrace, fotografiind-o dezbrăcată şi ameninţând-o că va fi violată de mai multe persoane.Prietenul căruia adolescenta i-a cerut telefonul l-a contactat telefonic pe prietenul proxenetului, Alexandru Cărămidaru, căruia i-a transmis că dacă nu o va elibera imediat pe fată va chema poliţia. De teamă, Filote a eliberat-o.

Convorbiri codificate

“Inculpatul Filote Adrian bănuia că este urmărit de către poliţie, fapt ce l-a determinat să atragă atenţia minorelor ce desfăşurau activităţi de prostituţie sub protecţia sa, cât şi inculpatului Cărămidaru să nu poarte discuţii pe telefon, iar în cadrul convorbirilor pe care le purtau între ei, să nu folosească nume sau denumiri ale locurilor unde se află”, se arată în actul de sesizare al instanţei.
Adrian Filote a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, pornografie infantilă, trafic de minori şI lipsire de libertate în mod ilegal. Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus cercetarea acestuia în stare de arest preventiv. Măsura a fost menţinută de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, care  au respins contestaţia lui Adrian Filote, care solicita judecata în stare de libertate.
Tânărul de 17 ani, Alexandru Cărămidaru, a fost triumis în judecată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Vaslui.


Poliţistul Florescu, verificat de superiori

Deşi are doar calitate de martor în dosar, faptele poliţistului Cătălin Florescu sunt reprobabile. Procurorii DIICOT au adus la cunoştinţa conducerii IPJ implicarea agentului de poliţie în acest caz. Acesta este cel de-al doilea poliţist vasluian descoperit în ultimii ani de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vaslui, în tabăra proxeneţilor. În urmă cu trei ani, tot în urma unei anchete explozive a lucrătorilor de la SCCO Vaslui, un alt poliţist vasluian a fost arestat pentru trafic de minore. Între timp, a fost şi condamnat, şi eliberat condiţionat. Faţă de poliţistul Florescu, superiorii din cadrul IPJ Vaslui au dispus pentru moment doar câteva verificări, pentru a constata dacă faptele acestuia constituie abateri disciplinare. La fel ca şi în faţa procurorilor DIICOT, agentul de poliţie Cătălin Florescu a recunoscut că întreţinut relaţii sexuale cu prostituatele minore, însă, evident, a negat că ar fi avut cunoştinţă de activitatea infracţională a proxenetului Adrian Filote.

“Au fost demarate verificări pentru a se stabili abaterile disciplinare săvârşite de poliţist. În funcţie de rezultatul acestora se va declanşa sau nu procedura cercetării prealabile”, a declarat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citeşte şi: 

Poliţistul care a provocat cel mai mare scandal în poliţia vasluiană: şi-a amanetat legitimaţia la cămătari, a trecut de la striptease, la proxenetism

Poliţiştii vasluieni care au trecut în tabăra infractorilor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite