Săli de clasă goale la şcoala din Murgeni. Elevii nu s-au mai dus la cursuri de frica vaccinării anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La una dintre clase, o singură elevă s-a prezentat la cursuri
La una dintre clase, o singură elevă s-a prezentat la cursuri

Peste 100 de elevi din Murgeni nu s-au mai prezentat, marţi, la cursuri, după ce cu o zi în urmă  părinţii lor au reclamat că în unitatea respectivă ”se fac vaccinuri anti-COVID”, fără ştirea familiilor.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, în şcoala din Murgeni sunt nouă clase primare cu 171 de elevi. Marţi, 29 septembrie, au absentat 127 de elevi, 117 dintre cei absenţi fiind de etnie romă. 

“Asigurăm pe toate căile faptul că nu există un astfel de vaccin şi că nu există o acţiune medicală în şcoală. Părinţii trebuie să înţeleagă acest lucru şi să-şi lase copiii la cursuri, fiindcă nu există niciun pericol. Am ţinut permanent legătura cu conducerea şcolii respective, mi s-a adus la cunoştinţă faptul că unii elevi au lipsit de la ore şi urmează să ne deplasăm la Murgeni, pentru a vedea exact care este situaţia”, a declarat inspectorul general şcolar în cadrul IŞJ Vaslui, Loredana Roman. 

În cursul zilei de luni, mai mulţi părinţi au declarat că refuză să-şi lase copiii la şcoală după ce un elev a răspândit zvonul potrivit căruia elevii sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit IŞJ Vaslui, elevul respectiv a chiulit de la ore, iar când a ajuns acasă şi-a minţit părinţii spunând că la şcoală elevii sunt vaccinaţi ”anti-COVID”.

Poliţiştii oraşului Murgeni au fost sesizaţi de către conducerea unităţii de învăţământ, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de poliţie. Foarte agitaţi, părinţii acuzau cadrele didactice că le ”terorizează” copiii şi îi vaccinează cu forţa, scandalul fiind transmis pe reţelele de socializare

Sursa video:Youtube/vremeanoua

„Uitati, în direct, a făcut anti-COVID făr să ştie familia copilului. Vă rugăm frumos să daţi distribuire. Uitaţi ce este aici, lume. Au speriat copiii! La şcoală speriaţi copiii! Animalelor! Uitaţi ce se întâmplă la şcoala oraşului Murgeni. Au terorizat săracii copii la scoală, le-a făcut teste anti-COVID, vaccinare. Copii, doamnă, au fugit plângând acasă. Cum puteti să spuneti <nu>? Sute de copii au fugit din clasă. Vă rugăm frumos să dati distribuire. Uitati cum fug părinţii copiilor când au auzit. Suntem sălbatici că am venit să ne salvăm copiii? Păi îmi omori tu copilul, îi faci vaccin fără să ştiu? Le-a făcut vaccin la copii fără să fie anunţaţi părinţii. Cum puteţi să faceţi vaccin la copii, doamnă, ce inimă aveţi? Doamnă, dumneavoastră nu sunteti om”, striga cadrelor didactice unul dintre părinţii care transmitea live pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat, că poliţiştii analizează imaginile apărute în spaţiul public pentru a se stabili dacă au fost comise anumite infracţiuni şi se impune aplicarea de amenzi.

Şcoala Gimnazială Murgeni funcţionează în incinta Grupului Şcolar Agricol „Ghenuţă Coman”

liceul murgeni

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum percep elevii şcoala în pandemie. De la teorii conspiraţioniste, de tipul „virusul e o porcărie“, la dorul de normalitate

Cum a ajuns judeţul Vaslui în topul îmbolnăvirilor COVID-19. Peste 100 de cazuri în 24 de ore

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite