Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Vaslui. Şase elevi vasluieni au promovat după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii îşi vor afla notele
Elevii îşi vor afla notele

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 după contestaţii. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2015 după contestaţii  au fost publicate şi pe edu.ro.

Rezultate finale Evaluare Naţională Vaslui după contestaţii

UPDATE Şase elevi din judeţul Vaslui au fost declaraţi promovaţi la Evaluarea Naţională în urma soluţionării contestaţiilor. 

Cel mai norocos dintre ei, este un elev al Şcolii ”George Tutoveanu” Bârlad care a obţinut note de trecere la ambele probe, după contestaţii. Ţaga Ştefan Daniel a obţinut la limba română  5,70, după ce iniţial lucrarea a fost notată cu 4.30, iar la matematică nota a crescut cu 40 de sutimi, de la 4,60 la 5.00. 

Ceilalţi cinci norocoşi au obţinut note de trecere la câte o singură probă, la cealaltă având deja note peste 5.00. 

Promovat după contestaţii a fost şi singurul elev de la Şcoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, care a picat examenul. După contestaţii nota sa la limba română a urcat de la 4,50 la 5.00. Astfel, Şcoala ”Mihail Sadoveanu” înregistrează în acest an un procent de promovare de 100%.  Ceilalţi patru elevi promovaţi după contestaţii sunt de la şcolile Buda, Vutcani Zorleni şi Liceul Codăeşti.   

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, din cele 192 de contestaţii depuse la limba română, 17 nota au fost micşorate, 39 mărite, iar restul au rămas neschimbate, La matematică, din cele 92 de contestaţii depuse, 35 de lucrări au primit note mai mari după contestaţii, celelalte rămânând cu nota iniţială. 

 Ştire iniţială:

Marţi, 30 iunie, se publică rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2015 după contestaţii. La examenul de Capacitate din acest an, în judeţul Vaslui au fost înscrişi 3.995 elevi, dintre care 101 nu s-au mai prezentat în sălile de examen.

La Vaslui, 72,68% dintre absolvenţii care Evaluarea Naţională 2015 au obţinut medii peste cinci. Faţă de anul trecut, elevii au apreciat subiectele mult mai uşoare. În 2014, promovabilitatea de la Evaluarea Naţională a fost de 60,82%. Un singur elev din judeţul Vaslui a obţinut anul trecut media 10 la Capacitate, în timp ce anul acesta şase absolvenţi de gimnaziu au obţinut nota maximă.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, pe lângă cei 6 elevi care au obţinut 10 pe linie, 423 de elevi din judeţul Vaslui au obţinut medii peste 9.00, 518 - peste 8.00, 542 - peste 7.00, 654 - peste 6.00 şi 685 - peste 5.00. 

61 de note de zece s-au înregistrat la matematică, în timp ce la română doar 18 elevi vasluieni au obţinut nota maximă. 

Rezultate finale Evaluare Naţională Vaslui

În urma afişării rezultatelor parţiale, 284 de elevi din judeţul Vaslui au contestat notele primite: 192 la limba română şi 92 la matematică. Rezultatele la Evaluarea Naţională 2015  după contestaţii se vor afişa marţi pe 30 iunie, la avizierele şcolilor unde au fost susţinute examenele. 

După afişarea rezultatelor la Capacitate, urmează ierarhizarea mediilor de admitere la liceu, care va fi afişată în şcoli, încând cu 3 iulie, dată de la care elevii şi părinţii vor completa fişele cu opţiuni pentru admiterea la liceu.

Mai puteţi citi:

Topul perlelor la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională: „Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”

Evaluarea Naţională 2015 Vaslui. Subiecte Limba Română. Basmul şi eseul despre ia românească

Evaluarea Naţională 2015 Vaslui. Elevii aşteaptă rezultatele la română cu optimism. ”Subiectele au fost de basm, mai uşoare decât la simulare”

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Vaslui. 72,68% dintre elevii vasluieni au promovat examenul. Topul celor mai bune şcoli din Vaslui

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bârlad. Elevul cu note numai de 10: „E simplu, dacă profesorii te iau de bun şi înveţi. Dorm 4 ore pe noapte”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite