Poliţistul care a zdrobit un copil pe un trotuar din Huşi, în timp ce gonea cu 130 km/oră, abandonându-l în agonie, eliberat din arestul la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După accident, poliţistul a fugit de la locul faptei
După accident, poliţistul a fugit de la locul faptei

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul poliţistului de frontieră din Huşi care în luna februarie a accidentat grav un copil, în timp ce gonea cu un bolid cu 130 de km/oră şi a fugit de la locul faptei.

Decizia judecătorilor vasluieni vine după ce Judecătoria Huşi a menţinut pe 18 iunie arestul la domiciliu, deşi măsura a fost declarată neconstituţională în cazul inculaţilor trimişi în judecată. 

Tribunalul Vaslui a admis contestaţia poliţistului Andrunache, dispunând ca acesta să fie judecat sub control judiciar. Practic, poliţistul se va bucura de libertate totală, doar că nu are voie să ia legătura cu familia victimei sau martorii din dosar şi să nu părăsească teritoriul României.

Andrei Andrunache (28 ani) a fost plasat în arest la domiciliu pe 25 martie, după ce timp de o lună a stat în arest preventiv. Accidentul provocat de poliţistul de frontieră a avut loc pe 22 februarie. 

Tânărul de 28 ani  conducea cu 130 km/oră  un autoturism BMV pe Calea Basarabiei, din Huşi. La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a spulberat un copil  de 13 ani care se deplasa pe trotuar, apoi a distrus două garduri şi anexa unei locuinţe.

Imediat după producerea accidentului, poliţistul a fugit de la locul faptei. Martorii l-au văzut, dar au sărit să-l ajute pe copil. Micuţul a fost zdrobit de la mijloc în jos fiind transferat la Spitalul “Sf. Maria“ Iaşi cu elicopterul SMURD.Diagnosticat cu contuzii abdominale şi pulmonară, traumatism cranio-cerebral, cu fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare bilateral, fracturi ce necesitat intervenţie chirurgicală cu osteosinteză (reasamblarea fragmentelor osoase). 

image

La 30 de minute după producerea accidentului, la faţa locului şi-a făcut apariţia soţia poliţistului de frontieră, Gina Andrunache (43 de ani), care a încercat să inducă în eroare autorităţile spunând că ea se afla la volan. Contrazisă de martori, femeia care este cadru didactic la Liceul “Dimitrie Cantemir” din Huşi  şi-a retras ulterior declaraţiile.Poliţistul de frontieră Alin Andrunache s-a predat Poliţiei abia  după 20 de ore de la accident. 

Pentru salvarea lui Călin Turcu (foto dreapta) a fost necesară o campanie de donare de sânge. 

Martorii spun că poliţistul era beat în momentul producerii accidentului. În faţa anchetatorilor poliţistul a recunoscut că el se afla la volan în momentul producerii accidentului, însă a negat că ar fi consumat băuturi alcoolice  înainte. A invocat că a fugit de la locul faptei, de teama oamenilor care s-au adunat în zonă. Nu a putut justifica de ce s-a prezentat la Poliţie după aproape 20 de ore de la producerea accidentului şi nici de ce soţia sa a declarat iniţial că ea s-ar fi aflat la volan. El a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală gravă, din culpă, şi fugă de la locul accidentului.
Victima accidentului, Călin Tudor încă se află în perioada de recuperare, băieţelul fiind imobilizat într-un cărucior cu rotile.
 

Mai puteţi citi:

Poliţistul de frontieră din Huşi, fugit de la locul accidentului duminică după-amiaza, s-a predat. Cum şi-a justificat gestul inuman

Poliţistul de frontieră din Huşi care a spulberat un copil pe trotuar şi l-a abandonat în agonie, arestat preventiv

Apel umanitar pentru copilul de 13 ani, accidentat de poliţistul de frontieră din Huşi: sânge pentru Călin-Alexandru

Vaslui

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite