Mai multe arme cu aer comprimat şi muniţie, descoperite în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate armele au fost confiscate FOTO:adevarul
Toate armele au fost confiscate FOTO:adevarul

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în autocamionul condus de un basarabean 14 arme de tir şi 10 pistoale cu aer cimprimat, plus muniţia aferentă acestora, pe care bărbatul vroia să le scoată din ţară ilegal.

Potrivit oamenilor legii, descoperirea a fost făcută aseară, atunci când bărbatul din Republica Moldova, în vârstă de 57 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa pentru a ieşi din ţară.

În urma unui control mai amănunţit asupra camionului, poliţiştii de frontieră au descoperit că basarabeanul avea, pe lângă alte colete, şi unul în care se afla armamentul şi muniţia acestuia. 

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a încărcat coletele din Bucureşti şi nu cunoştea faptul că pentru marfa transportată era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale. Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabanda calificata, trafic ilicit de arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de frontieră Vaslui. 

Aceste arme fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea Poliţiei de Frontieră. Oamenii legii au confiscat atât armamentul, cât şi muniţia, pentru continuarea cercetărilor. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite