ISJ Vaslui ţine manualele digitale în magazie, în timp ce elevii din clasele I şi a II-a învaţă de pe manuale vechi, depăşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manualele digitale nu au fost încă distribuite în şcolile vasluiene
Manualele digitale nu au fost încă distribuite în şcolile vasluiene

Cei peste 8.000 de elevi de clasele I şi a II-a din judeţul Vaslui învaţă în continuare de pe manuale vechi, la trei luni de la începerea anului de învăţământ, chiar dacă Inspectoratul Şcolar a primit jumătate din cărţile elevilor.

Nicio şcoală din judeţul Vaslui nu a primit manualele noi de pe care să înveţe cei peste 8.000 de elevi de clasele I şi a II-a, deşi la începutul anului şcolar existau promisiuni din partea şefilor învăţământului vasluian că această problemă va fi rezolvată în maxim o lună. În aceste condiţii, copiii învaţă în continuare tot de pe manuale vechi, multe mâzgălite sau rupte. Paradoxal, ISJ Vaslui a primit de o săptămână aproape jumătate dintre manualele noi, însă, deocamdată, refuză să le distribuie către unităţile de învăţământ.

„În momentul de faţă, avem aproximativ 45%  din manualele noi de clasele I şi a II-a, de la două edituri, însă nu le distribuim pentru că mai aşteptăm măcar o editură, să depăşim 50%. Este o chestiune economică, de a nu pune pe drumuri toată ziua reprezentanţii unităţile şcolare pentru manuale”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Narcis Aprodu.

Manualele tipărite ce urmează să ajungă la elevii de clasele I şi a II-a vor fi însoţite şi de un CD cu varianta în format electronic.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite