Incendiu devastator la o fermă de pui din judeţul Vaslui: peste 20.000 de pui mistuiţi de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Rucăr

Patru autospeciale de pompieri au intervenit, vineri după amiază, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o fermă de pui din localitatea vasluiană Zorleni.

În momentul sosirii primelor echipaje la locul intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două hale de creştere a puilor, cu suprafaţa  de circa 1200 metri pătraţi fiecare.  

”Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a realizat imediat dispozitivul de intervenţie, acţionându-se simultan pentru stingerea incendiului din hale, precum şi pentru protejarea vecinătăţilor, ce se puteau aprinde cu uşurinţă din cauza temperaturile foarte ridicare degajate de incendiu şi a resturilor de materiale arse purtate de curenţii de aer”, a precizat Ionel Roşu, purtător de cuvânt ISU Vaslui.

În urma producerii incendiului au ars acoperişul celor două hale pe astereală din lemn şi învelitoare din carton bituminat, instalatia electrica, furajele de adapare şi circa 23800 pui.  Au fost salvate alte patru hale de productie şi circa 90.000 de pui de trei zile.

Condiţiile principale care au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor, într-un timp foarte scurt, de la o hală la alta a fost  vântul puternic în rafale cu schimbări bruşte de direcţie care au agrenat bucăţi aprinse din acoperişul haleelor precum   şi distanta mică dintre cele două hale.
Echipajele de pompieri au lichidat incendiul după aproximativ trei ore. Cauza probabilă care a condus la generarea acestui incendiu a fost scurtcircuitul produs la  un cablu electric defect.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite