Doi fraţi sărmani, abandonaţi de mamă, au mare nevoie de ajutor. Tatăl, singurul lor sprijin, s-a îmbolnăvit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin şi Lucian au 6, respectiv 12 ani
Valentin şi Lucian au 6, respectiv 12 ani

”Valentin şi Lucian au nevoie disperată de ajutorul nostru, al tuturor!”, este mesajul disperat lansat de mai multe persoane din Huşi, judeţul Vaslui, care au aflat de situaţia cruntă a celor doi frăţiori din localitatea Bogdana.

Abandonaţi de femeia care le-a dat viaţă şi care a plecat la un alt bărbat, Valentin şi Lucian sunt cei doi copii ai familiei Cehan din satul Bogdana, judeţul Vaslui. 

Mezinul familiei, Valentin, în vârstă de 6 ani abia a trecut, în toamna aceasta, pragul şcolii din comună, în clasa pregătitoare, fiind un elev foarte silitor. Fratele mai mare, Lucian, în vârstă de 12 ani, a fost internat în mai multe rânduri la spitale din Iaşi dar şi la Spitalul Judeţean din Vaslui, având o afecţiune la inimă. 

Împreună, cei doi fraţi parcurg, în fiecare zi, drumul până la şcoală, pe jos. Vara e mai uşor, dar iarna prin zăpada mare, distanţa până la şcoală e parcursă în aproximativ o oră.

Tatăl celor doi copii, a lucrat mai mulţi ani ca mecanic la o firma din Iaşi. Însă din cauza efortul, starea de sănătate i s-a degradat, fiind operat de hernie de disc. Acum nu se mai poate ocupa nici de treburile de pe lângă casă, neavând voie să mai facă efort.

Cei doi fraţi, alături de tatăl lor

copii sarmani bogdana

”Singurele lor surse de venit sunt alocaţiile celor doi copii, în valoare de 84 de lei fiecare, şi ajutorul social de la primărie, în valoare de aproximativ 300 de lei. Este absolut insuficient pentru a hrăni trei guri, pentru a le cumpara haine, încălţăminte si rechizite pentru şcoală. Acum în pragul iernii, şi casa ar avea nevoie, cât de cât, de renovare. Nişte hăinuţe, încălţăminte, poate nişte jucării, dar în primul rând alimente, e tot ce ar avea nevoie pentru un trai cât de cât decent. Eu ştiu că huşenii şi nu numai sunt oameni cu suflet şi vor întinde o mână de ajutor acestor suflete nevinovate”, se arată în apelul umanitar lansat pe reţelele de socializare.

copii sarmani bogdana

 Persoanele care doresc să întindă o mână de ajutor celor doi fraţi pot lua legătura cu persoana care coordonează campania umanitară, Bogdan Trifan, la numărul de telefon: 0765.281091. În municipiul Huşi a fost organizat un centru de colectare a donaţiilor la magazinul din colţul parcului Cuza-Vodă, aflat între Seminarul Teolgic si Colegiul Agricol.

copii sarmani bogdana
Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite