Cauza îmbolnăvirii celor 16 persoane din Vaslui, care au ajuns la spital după un praznic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au identificat cauza îmbolnăvirii celor 16 persoane internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că vinovată de îmbolnăvirea celor 16 persoane a fost coliva pe care familia a adus-o la restaurant de acasă. Potrivit directorului DSP Vaslui, Mihaela Vlada, acelaşi tip de salmonella a fost identificat şi în colivă şi în coprocultura persoanelor care au ajuns la spital.

La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură, preparate în restaurant unde s-a desfăşurat evenimentul, cozonac, pregătit la o cofetărie din Vaslui, şi colivă pregătită în gospodărie.

La aproximativ 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 16 dintre persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice, ajungând la spital. 15 dintre acestea au fost spitalizate, 3 fiind internate la terapie intensivă. 

Pacienţii au declarat cadrelor medicale că suspectează  borşul cu perişoare ca fiind cauza îmbolnăvirii.

Reprezentanţii restaurantului au susţinut însă că toate preparatele servite la praznic au fost gătite în condiţii de siguranţă, indicând încă de la început că de fapt oamenii s-ar fi îmbolnăvit de la coliva pe care familia organizatoare ar fi adus-o de acasă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite