Alegeri prezidenţiale 2019. Anchetă la o secţie de votare din Vaslui, după ce urna a fost desigilată în timpul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar penal în urma unor incidente ce s-au înregistrat în primul tur al alegerilor prezidenţiale la o secţie de votare din municipiul Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, incidentele au avut loc la Secţia de votare 56, amenajată în incinta Şcolii ”Alexandru Ioan Cuza” Vaslui. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că în cursul dimineţii urna mobilă a fost trimisă pentru exercitarea votului şi nu a fost solicitată însoţirea ei de către reprezentanţi M.A.I, aşa cum prevede legea. 

În jurul prânzului, la aceeaşi secţie, urna de vot a fost desigilată, deschisă iar ulterior resigilată, motivat de faptul că membrii comisiei aveau suspiciunea că unul dintre alegători, din greşeală,  a introdus în urnă, împreună cu buletinul de vot înmânat şi o listă de alegători.
”În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 390 alin. 1 şi 2 din Codul Penal (nerespectarea regimului urnei la vot n.r.)”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite