Tone de deşeuri au ajuns la barajul Porţile de Fier I. Circulaţia pe pod este îngreunată de utilajele care ridică gunoaiele în sectorul sârbesc al barajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tone de deşeuri au ajuns din nou la barajul de la Porţile de Fier I aduse de viitură, atât în sectorul românesc al barajului, dar mai ales în cel sârbesc. Autorităţile sârbe au început să ridice gunoaiele de câteva zile, utilajele îngreunând circulaţia pe podul de peste hidrocentrală.

Zeci de tone de deşeuri au ajuns până la ecluza sârbească, astfel că autorităţile de ţara vecină au luat măsuri sporite pentru ridicarea acestora. Viitura a măturat tot ce a găsit în cale, aşa că la grătarele barajului  a ajuns o cantitate uriaşă de gunoaie,  trunchiuri de copac, aparate de uz casnic, păsări moarte, pet-uri şi tot felul de alte obiecte de uz gospodăresc. Toate aceste obiecte trebuie ridicate însă de pe luciul apei fiindcă îngreunează buna activitate a hidroagregatelor.

Persoanele care tranzitează vămile Porţile de Fier I - Djerdap sunt nevoite să aştepte pe pod câteva minute din cauza utilajelor care ridică gunoaiele în sectorul sârbesc al barajului.

La faţa locului acţionează o macara plutitoare, iar alte utilaje lucrează pe podul de peste hidrocentrală, astfel că circulaţia vehiculelor se efectuează doar pe un singur sens de mers şi cu restricţii.

Circulaţia este însă dirijată de muncitorii firmei care lucrează la operaţiunea de curăţare, astfel că timpii de aşteptare nu depăşesc 15 minute.

Citeşte şi:

Circulaţia spre Belgrad, prin localitatea Tekia, a fost reluată joi după-amiază

Serbia, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina se confruntă cu noi inundaţii

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite