Rahela Ciurescu, eleva umilită de învăţătoare în urmă cu patru ani, câştigă din nou în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălul Lenuţa Daba, pe vremea când refuza s-o primească la ore pe Rahela.Foto: Arhivă
Dascălul Lenuţa Daba, pe vremea când refuza s-o primească la ore pe Rahela.Foto: Arhivă

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au hotărât anularea contractului de vânzare-cumpărare, prin care învăţătoarea Lenuţa Daba îşi înstrăinase averea în încercarea de a scăpa de o eventuală executare silită. 

Dascălul, aflat acum în pensie, a fost obligat de justiţie, anul trecut, să plătească 10.000 de euro daune morale pentru încălcarea dreptului la învăţătură al unui elev. Este vorba despre Mihaela Ciurescu, Rahela- cum o ştie toată lumea, care a fost refuzată, la ore, în urmă cu patru ani, pe motiv că ar fi de etnie rromă.

Pentru a scăpa însă de executarea silită, învăţătoarea şi-a înstrăinat averea, astfel că familia fetiţei a deschis un nou proces. Avocatul Rahelei a contestat în instanţă actul respectiv şi a cerut anularea lui.

În aprilie 2010, Judecătoria Strehaia a admis acţiunea formulată în instanţă de către Mihaela Ciurescu, revocând contractul de vânzare-cumpărare.

Nemulţumită de soluţie, Daba a făcut recurs, însă magistraţii Tribunalului Mehedinţi l-au respins, pronunţând o hotărâre irevocabilă prin care s-a anulat contractul de vânzare-cumpărare al casei.  

Potrivit Gheorghiţei Stoian, avocatul ce o reprezintă pe fetiţă în instanţă, acum se continuă executarea silită imobiliară, întrucât dascălul nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată. 

Contactată telefonic înaintea recursului, Lenuţa Daba s-a arătat mâhnită de faptul că presa o urmăreşte de fiecare dată, considerând că a fost acuzată pe nedrept dintr-o eroare judiciară. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite