Proiect european pentru reducerea numărului de şomeri în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Spune Stop Inactivităţii" este numele proiectului FOTO Corina Macavei
"Spune Stop Inactivităţii" este numele proiectului FOTO Corina Macavei

Episcopia Severinului şi Strehaiei este partener într-un proiect finanţat cu fonduri europene, care îşi propune îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive.

La Drobeta Turnu Severin a avut loc joi o întâlnire de lucru în cadrul acestui proiect “SPUNE STOP INACTIVITĂŢII!” privind stimularea mobilităţii profesionale a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor. Organizatorii încearcă astfel să identifice măsuri concrete pentru angajarea şomerilor.

Episcopia Severinului şi Strehaiei derulează  în perioada martie 2014-septembrie 2015 proiectul “SPUNE STOP INACTIVITĂŢII!”, în parteneriat cu Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Iaşi, Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare şi Asociaţia Filantropia Oradea. Proiectul este  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, valoarea totală fiind de 7.005.040 RON.

Proiectul propune consilierea, informarea profesională şi medierea pentru un număr de 968 persoane, din care 288 şomeri de lungă durată şi 680 persoane inactive din regiunile Nord Est, Sud Vest şi Nord Vest, precum şi formarea profesională pentru un număr de 882 persoane, din mediul urban şi rural. Grupul ţintă la nivelul judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Dolj este format din 210 şomeri de lungă durată şi persoane inactive.

Persoanele din grupul ţintă vor beneficia de: servicii gratuite de informare şi consiliere profesională individuală şi de grup; servicii gratuite de consiliere privind egalitatea de şanse şi de gen şi respectarea diversităţii, dar şi de programe gratuite de formare profesională (calificare în meseriile lucrător în comerţ şi lucrător în alimentaţie; iniţiere în meseriile lucrător social, agent de turism-ghid, operator introducere, validare şi prelucrare date şi lucrător în comerţ pentru 196 de cursanţi).

De asemenea, şomerii vor primi servicii gratuite de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri (competenţe antreprenoriale pentru 56 de persoane, consulanţă în afaceri pentru 10 persoane şi finanţarea înfiinţării unei firme pentru 5 persoane).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite